Hur man plantera en banan träd i Georgien

Hur man plantera en banan träd i Georgien

Problemet med växande bananer i Georgien är att, även om de kan producera frukt, tidig frost strike innan frukten kan mogna. Från 900 till 1200 banansorter i världen bör minst en av dem konsekvent producera ätbar frukt i Georgien, eller så tror Richard Wallace Armstrong Atlanten statliga universitet. Denna sort, kan enligt studier fortfarande utförs, vara Veinte Cohol. Sedan finns det de som agriculturists med universitetar av Georgia, som känner att Cavendish är idealisk för Georgien odlare. Oavsett vilken du väljer, får bananplantan i marken i slutet av April eller början av maj, efter all risk för frost har passerats.

Instruktioner

•Hitta en plats i Georgien landskap att plantera bananen. Det bör få minst 12 timmar av sol per dag. Temperaturer på dagtid bör vara i 80-talet F medan natten bör de få inte lägre än 67 F. femtio procent luftfuktighet är idealisk som torr luft kommer att bränna bladen.

•Utföra en markens pH testa och justera pH-värdet om det inte är mellan 5,5 och 6,5. University of Georgia Cooperative Extension erbjuder markprovning för en liten avgift. Det kommer även att erbjuda vägledning om hur man ändra jord för att anpassas till rätt pH.

•Amend jorden med en 3-tums lager kompost, en 3-tums lager av välruttnad gödsel och ändringarna som behövs för att justera markens pH. Blanda material till ett djup av 12 inches.

•Dig en plantering hål för bananplantan. Om du planterar en sucker, bör hålet vara samma djup som jordklumpen. Om du planterar en rhizom, gräva ett grunt hål, djupt nog för rötterna och 1/2 tum av basen för att täckas med jord.

•Spread en 3-tums lager av kompost i jorden, helt och hållet omger bananplantan. Mulch hjälper även jord temperaturer i värmen i Georgien sommaren.

•Water området tills vattnet pölar. Håll jorden fuktig, inte blöt.

Tips & varningar

  • Bananplantor kan bara odlas i södra Georgien, med begränsad framgång.