Hur man plantera en ananas stam

Plantera en ananas hemma är en enkel process för att börja, allt du behöver göra är att köpa en ananas. Stammen av växten är den delen som är rotade i marken. Du kan inte bara slita av stammen och plantera det, emellertid. Det måste vara ordentligt förberedd och vårdas för en ananas att växa. Med lite kunskap om hur man väljer och förbereda ananas, kan du växa en exotisk frukt i ditt eget hem.

Instruktioner

•Välj en ananas från lagret som är mogen, men inte alltför mogna. Det måste ha gröna, friska blad på stjälken och kan inte ha någon mögel.

•Kapa stammen av ananas rätt där den är ansluten. Ta bort någon frukt som kan finnas kvar. Trimma botten av stjälken, att göra små horisontella nedskärningar, tills du kan se roten knoppar, som är små prickar i ytterkanten av botten av stjälken. Remsa bladen för ca 3/4 tum från basen av stammen för att öka böka chanser.

•Placera stammen upp och ner på en sval, torr område för ungefär en vecka så att den avskurna änden kan läka innan plantering. Om du hoppar över detta steg, kan växten ruttnar innan den ens har en chans till roten.

•Sätt i ett lager av grovt grus i botten av en 12-tums gryta med dräneringshål. Placera krukväxtjord på toppen av det, blanda i lite organisk kompost för berikning.

•Plant den avisolerade delen av ananas stammen i marken. Klappa ner jorden runt plantan ordentligt, fastställande av stöd för stammen.

•Water anläggningen en gång i veckan, helt enkelt för att hålla jorden fuktig. Ananas behöver mycket vatten att växa och kommer faktiskt försvaga med för mycket vatten. Placera den i ett fönster med maximal solexponering.