Hur man plantera Canna frön

Hur man plantera Canna frön

Om inte ordentligt förberedd, canna växter som växer från frö är oberäkneligt i bästa. Vissa föredrar att växa canna från jordstammar eller sticklingar. Problemet med canna frön är deras extremt hårda yttre skal, som ofta förhindrar grobarhet. Eliminera detta problem med en process som kallas "scarification," vilket betyder sönderdelning eller slipning av en liten bit av skalet så att grodden kan dyka upp från frö.

Instruktioner

•Scarify fröna ca två månader innan omplantering dem utomhus. Nick varje frö så att vita inälvsprodukter är bara utsatta, med en vass kniv eller rakblad. Göra inte gräva för långt in frön eller de kommer inte gror. Om du är orolig förstöra frön, använda en fil eller grova sandpapper för att slipa del av frön yttre skal tills den vita delen är utsatt.

•Soak frön i en kopp eller skål med varmt vatten i 24 till 48 timmar. Ta bort fröna från vattnet och ställa dem på en pappershandduk.

• Fyll en utsäde start bricka med en blandning av lika delar vermikulit och torv. Placera en till tre frön i varje cell i facket och täck lätt med ungefär 1/4-tum av vermikulit och torv blandning. Fukta fröna noga med en spray vatten.

•Täcka facket med plastfolie, eller en klar plast lock om det ingår med facket, och Ställ in den i ett varmt rum i indirekt solljus. Vatten facket dagligen med en sprayflaska. Fröna ska gro i ca en vecka.

•Flytta facket i fullt solljus när fröna gror. Fortsätta bevattning för att hålla jorden torkar ut. Vända facket 180 grader varje dag för att hålla plantorna växer upprätt. Om du planterade två frön till en cell, nyp bort svagare plantorna när de är cirka 2 till 3 inches tall.

•Transplant unga canna växter utomhus när de är ungefär 6 inches tall och all risk för frost har passerat. Välj en plats som får minst sex timmars solsken varje dag.