Hur man plantera Air potatis Vine frön

Air potatis eller Dioscorea bulbifera, är en perenn vine hemma i tropiska områden i Afrika och Asien. Smal, slingrande vinrankorna ur en samling av underjordiska knölar och kommer snabbt att nå 40 fot i höjd om vänster unpruned, med varje stam kantad av ett överflöd av kraftigt räfflad, hjärtformade blad. Mest odlade air potatis vinstockar tillverkas med vegetativt metoder för förökning som root division eftersom fröna har en låg andel av lönsamhet, men frö växande fungerar om fröna hålls under extremt varma, fuktiga och ljusa förhållanden för länge nog.

Instruktioner

•Förbered hejar krukor på air potatis vine fröna i slutet av våren. Fyll 3-tums torv krukor med en blandning av 2 delar krukväxtjord, 2 delar torv och 1 del perlit.

•Arrange torv krukor på en plantskola bricka innan de air potatis vine frön. Placera krukorna tätt nära mitten av facket.

•Pour 1/4 kopp vatten i varje pott att grundligt mätta böka mixen innan de frön. Låt det rinna för fem eller 10 minuter.

•Sow ett air potatis vine frö i varje torv gryta. Tryck på frö i marken tills det begravas halvvägs. Täck fröet med ett mycket tunt lager av medium-grit trädgårdsodling sand. Dimma sanden lätt med en spray flaska eller planta mister.

•Täcka plantskola facket med en klar plast välvd lock. Placera plantskola facket på en förökning matta med termostaten inställd 85 grader Celsius under dagen och 70 grader på natten.

•Tillhandahåll en källa till mycket starkt ljus i minst sex timmar varje dag, antingen nära ett fönster eller under en uppsättning växa lampor. Dimma torv krukor dagligen för att behålla även fukten i marken till ett djup av 1 tum.

•Titta på för air potatis vine plantor i 20 till 25 dagar. Håll plantorna inomhus tills de når 4 inches i höjd och sedan plantera dem i en permanent säng med full till partiell sol och bördig jord.