Hur man plantera Acorn Squash frön inomhus

Hur man plantera Acorn Squash frön inomhus

Väger 1 till 3 lbs., är acorn squash en relativt liten squash med en fast, mörk grön eller gyllene gula yttre höljet. Inre köttet av squash är gyllengul och har en något söt smak. Även om acorn squash ofta planteras direkt i jorden, får plantera frön inomhus växten ut till en tidig start. Start ekollon squash frön inomhus är särskilt användbara om du bor i ett kallt klimat med en kort växtsäsong.

Instruktioner

•Plant ekollon squash frön inomhus ungefär en vecka innan sist förväntad frost datum i ditt område. Acorn squash växter gör inte bra i kall jord, så inomhus plantering är timeout så att plantorna är färdiga att plantera utomhus när vädret har värmts till minst 65-70 grader Fahrenheit, vanligtvis minst två till tre veckor efter sista frost.

•Fyll flera torv krukor nästan till toppen med generella kommersiella planteringsår blandning. Torv krukor fungerar bra för ekollon squash frön, som squash plantor inte gillar att bli transplanterade. Eftersom torv krukor planteras direkt i jorden, fröplanta rötterna inte är störd och växterna anpassar enkelt.

•Placera fyllda torv krukor i en stekpanna eller fack fyllda med 1 till 2 inches av vatten. Låt krukorna att stanna kvar i vattnet över natten eller tills planteringsjord blandningen är jämnt fuktig.

•Poke två till tre squash frön i marken i varje torv gryta, med frön planteras 1 tum under ytan av jorden. Placera krukorna på en stor bricka, sedan täcka krukorna med ett blad av klar plast.

•Placera torv krukor i ett varmt rum där växterna utsätts för ljus, indirekt solljus. Inte placera krukorna i en fönsterkarm, som solen förstoras genom glaset är för varmt och kommer att bränna plantorna. Hålla jorden jämnt fuktig. Acorn squash fröna gror i sju till tio dagar, beroende på sort.

•Ta bort plasten när fröna gror, oftast i sju till tio dagar. Låt plantorna att utveckla för ungefär en vecka, sedan tunna plantor till en anläggning per torv pott. För att tunna plantor, nyp bort svagare plantor vid markytan, lämnar den hälsosammaste plantan att utveckla.

•Plant ekollon squash plantor utomhus i jord som har odlats till ett djup av 6 till 8 inches. Innan plantering, gräva 2 till 4 inches av kompost eller nedbrutet gödsel i marken. Plantera ekollon squash i fullt solljus. Kan 18 till 24 tum mellan varje planta.