Hur man planerar ett byggprojekt

Den viktigaste ingrediensen att framgångsrikt genomföra ett byggprojekt i tid och inom budget är ofta den som gavs minst uppmärksamhet. Utan en detaljerad, korrekt och koncis konstruktion projektplan och schema, kan projektet få snabbt utom kontroll. Oavsett vilken storlek ditt projekt är, kan du tillämpa de grundläggande principerna för hur man planerar ett byggprojekt att se till att allt går smidigt. När du vet grunderna, kan du få som detaljerade som du måste vara att tillgodose behoven av ditt projekt.

Instruktioner

•Draw sex linjer på ditt papper från vänster till höger. Du behöver rum mellan raderna att skriva, och det är bäst om du vända papperet i sidled (liggande layout) så dina rader är så länge som de kan vara.

•Label i riktning som följer: "Avsnitt," "Material," "arbetare," "Sub", "Inspektion" och "Tillåta".

•Skriv startdatumet för projektet på vänster sida av din sida och det planerade slutdatumet på höger sida.

•Skriv ned ordningen på byggandet av sektioner som måste ske att slutföra projektet på den rad som är märkt "Avsnitt." Till exempel, om du bygger ett garage, din linje kommer att ha följande skrivet på det: "Förbereda webbplats, gräva foundation, bilda stiftelse, häll foundation, bygga stomme, elektriska, och slut."

•Identify på raden avsnitt när (av vilket datum) varje del måste kompletteras att uppfylla dina projekt kan slutföras. Identifiera vilka datum du kan rimligen börja varje avsnitt. Du kan exempelvis börja bilda din foundation medan du fortfarande schaktning det om du har tillräckligt av utgrävning klar.

•Gå till nästa rad, "Material" och skriv ner vilka material kommer att behövas för att slutföra varje del av avsnittet. Titta på material leverans uppskattning bladet (detta är tiden mellan order och leverans) och skriva ner datum måste du placera order så att varje material levereras i tid för start av nästa del av avsnittet.

•Plan "Worker" och "Sub" linjer tillsammans. På dessa linjer måste du sätta de tillgängliga datum att få besättningarna du behöver (snickare, elektriker, etc). Du kan schemalägga dina egna arbetstagare, eller du kan behöva konsultera din underleverantör schema så att du vet när de har åtagit sig för att vara tillgänglig för projektet, eller hur mycket märker de behöver för att schemalägga en besättning. Kontrollera att du skriver ner start och slutdatum för den tid besättningarna ska behöva slutföra sina jobb.

•Använd raderna "Inspektioner" och "Tillåta" på samma gång, som du kommer att få sin information från samma källa (din stad, stat eller federal byggnad avdelningar). Du behöver veta vilka tillstånd behövs innan arbetet påbörjas för varje avsnitt (och tidsramen för att skicka tillståndet kontra mottar den), och när kontroller måste ske innan du får gå vidare till nästa steg (dvs. en form inspektion innan betongen hälls) och tidsramen mellan ringer för att schemalägga en inspektion och mottagande en.

•Look på alla dina rader och de datum som är tilldelade till varje del av varje rad. Ibland är det bra att fysiskt Rita vertikala linjer att skilja ut ditt datum, att göra nästan en tabell av all information. Göra justeringar som behövs för att säkerställa att du har allt organiseras av datum i den ordning som måste ske för att få varje del gjort.

•Hitta din float tid. Detta är den mest avgörande delen av hur du planerar ett byggprojekt. Ditt flöte är den tid som du skapar en "kudde" tid i varje del av schemat. Denna kudde är vad gör att du kan hålla tidsplanen för hela projektet även om en del faller långt. För varje avsnitt, titta på alla tidsramar och identifiera när är den tidigaste tiden det kunde startas och den senaste det kunde vara klar. När du instruerar din fältet chefer och arbetsledare, är detta den riktlinje som de använder för att driva arbetet. Mer arbete de utför börjar tidigt och slutar före det senaste slutdatumet, mer av en kudde som du har att tillgodose dagar förlorade mot väder eller missöde. Rådgör med din förman att komma med en realistisk tidsram för hur snabbt han kan driva besättningar att göra arbetet för att uppnå detta.

Tips & varningar

  • När du har din allmänna planen på papper, överväga med någon av de många konstruktion schemaläggning av projekt och planera program eller mallar som är tillgängliga för datorn. Inte bara detta gör det lättare att uppdatera som du går, men du kan bara skicka kopior till underleverantörer och fältet chefer, snarare än att skriva ut kopior och har att distribuera dem för hand. Det finns några bra mallar för Microsoft Word (många av dem gratis) eller för mer avancerade projekt behov, kolla in Microsoft Dynamics programvara, en anpassningsbar lösning för projektet behöver med full support.
  • Kontrollera att du har en korrekt prognos av det senaste datum som en aktivitet kan vara fulländad eller riskerar du kör över projektbudgeten. En försenad aktivitet kan påverka schemaläggningen av allt som kommer efter det och skapa en dominoeffekt av finansiella förseningsavgifter, missade leveranser och kontrakt milstolpe påföljder.