Hur man pejla påbörjad ut

Så kallade eftersom de utskjutande från väggen på platser där nya armaturer är tänkt att gå i, VVS stub-outs är slutresultatet av den grova-i fasen av en VVS-installation. En grov-i diskhon har tre stub-outs: två för vattenanslutningar och en för avloppet. En VVS stub ut representerar mer än möter ögat, ett nätverk av VVS-rör som sträcker sig utanför ramarna för huset.

Beredning

Stub-ut kraven för de flesta fixturer är samma, men placerar av stub-outs kan variera beroende på design-konfigurationer. Piedestalhandfat har stränga krav, men kraven är mindre kritiska inuti en fåfänga skåp. Avloppet stub-out generellt går direkt bakom diskhon avlopp, och utbudet stub-outs gå på vardera sidan av den. Även om du kan förankra stub-outs till befintliga inramning, kan du behöva installera blockering om du måste hitta dem mellan dubbar. När du har fastställt placerar av stub-outs och spikade i alla nödvändiga blockering, är det lämpligt att markera dessa positioner så du inte kommer tappa bort dem medan du gör VVS.

Vatten

Om du inte har en ovanlig pipe konfiguration, blir det en 90-graders vinkel på varje markerar du gör för en vattenförsörjning stub-out. Många rörmokare använder en mässing passande som har en fläns som du kan skruva direkt till utformningen. En längd av 1/2-tums kopparrör sträcker sig från ena sidan av detta passande ca 3 eller 4 inches utanför väggen, och 1/2-tums kopparrör går från andra sidan till närmaste vattenpipa--helst en 3/4-tums stambanan. Efter vändningen bort den linjen och skära i den med en rörsågen, ansluter du röret till stub-ut med ett lämpligt tee montering.

Väggen avlopp

Avloppet stub-out representerar två skilda vägar. En går neråt mot avloppet och den andra går upp mot taket och banden till den huvudsakliga utlopp. Som leverans stub-outs, avlopp stub-out sträcker sig från en passande--oftast en sanitära tee--till en punkt 3 eller 4 inches utanför väggen. Avloppet, som är vanligtvis 2-tums plaströr, underhåller en minsta lutning på 1/4 tum per fot från stub-ut till den punkt där det binder till en avfall huvudröret. 1 1/2 - till 2-tums ventilen upprätthåller samma minsta lutning som det stiger genom väggar till sin tie-in punkt.

Golvbrunnar

Inte alla avlopp stub-outs komma igenom väggar; de för toaletter, duschar och badkar kommer från golvet. Den toalett stub-out avslutar med en speciell passande kallas en fläns som också håller i toaletten. Du måste planera ett badkar och dusch stub ut enligt specifikationerna i fixturen du använder, och du vänta vanligtvis med att klippa det till längd efter faktiska avlopp installationen. Sluttningen regeln för att köra rör från golv stub-outs är samma som för vägg stub-outs: du måste behålla en 1/4-tums per fot minsta lutningen att hålla vatten som rinner.