Hur man övervintrar din damm fiskar och växter

I kallt väder kräver dammen någon särskild vård. Om du inte gjort alla otäcka fall rengöring och skräp avlägsnande, måste du göra det nu. Försöker ta bort skräp genom isen är omöjligt. Din damm förändringar på vintern. Fisken övervintra så snart som temperaturen sjunker till 43 grader F. Deras ämnesomsättning har avtagit och de hänger ute där vattnet är varmaste-på botten av dammen.

Instruktioner

Hur man övervintrar din damm fiskar och växter

•Tappa foder inte fisk på vintern. De kan inte smälta maten vid dessa temperaturer. Om du matar dem och de äter maten, kommer att delvis smält mat döda dem. De kan överleva om dammen fryser, men bara om du håller ett hål öppen i isen så gaser kan bytas. Om de har inget syre, kommer att de dö.

•Alla växtmaterial eller fisk avfall kvar i dammen kommer att brytas ner och orsaka en bygga upp av giftiga gaser och din fisk kommer att dö tillsammans med din grodor, sköldpaddor eller paddor. Ren dessa saker ur dammen innan vintern.

•Kontrollera att grodor, sköldpaddor och paddor har lera till gräver ner i. Inne i huset är bättre för dem, men de flesta av oss har inte ett extra rum att hysa vår sköldpadda, frog och toad befolkning. Om du måste lämna dem och kan inte få dem ur dammen, försök den här knep. Hitta en plast dishpan eller plastlåda och fylla dem med sand, smuts och kattsand. Placera lådan i botten av dammen. De kommer att gräva i och övervintra där. När vädret värms upp på våren, kan du ta bort de tillfälliga rummen i deras fina hotell och packa dem bort till nästa vinter.

•Kapa tillbaka alla mosse växter eller ta bort dem från dammen. Växterna kommer att dö hela vägen tillbaka även om de är härdiga växter. De kommer tillbaka i vår större och bättre. Om du har tropisk mosse växter, behöver de komma i huset.

•Om du har härdiga näckrosor, släppa dem till botten av dammen. Om din damm fryser fast, skulle de komma i huset. Om du har ett växthus, lägga dem där. Om du bor i en del av landet där dammen inte fryser fast, lämna dem i den djupaste delen av dammen.

•Om du har tropiska näckrosor, du måste lägga dem där temperaturer inte sjunker under 50 grader. Du kan också ta bort liljor från deras potten, skölj dem väl förvara knölarna i en säck med fuktig sand, igen inte sätta dem där temperaturen sjunker under 50 grader F. ta bort dem från sanden på våren och plantera om. Var noga med knölarna är fasta. Om de är mosig, kasta dem bort.

Tips & varningar

  • Alla övervintrande förfaranden görs bäst innan snön flugor.