Hur man organiserar en överfulla skafferi

Hall garderob, garage och skafferi är sannolikt den mest rörigt, kaotiska hörn av ditt hem. Lyckligtvis är skafferiet en av de enklaste förvaringsutrymmen att organisera, på grund av sin relativt begränsade storlek. Det gör inte också ont att de flesta hem upplever en snabb omsättning av livsmedel, vilket gör det både nödvändigt och bekväm att hålla ditt skafferi snyggt och organiserat. Ett annat plus med att ha en organiserad skafferi är att du alltid vet precis vad du har tillgängliga för middag!

Instruktioner

•Töm innehållet i ditt skafferi. Sprida ut artiklarna på en bänkskiva eller andra plan, Tom yta.

•Organize artiklar av kategorier som bakning artiklar, konserverade grönsaker, buljonger och såser, spannmål, skräpmat, pasta, ris och annan stärkelse, kryddor och oljor. Som du organisera objekten, ägna särskild uppmärksamhet åt utgångsdatum på paketen. Slänga allt som har gått ut.

•Utvärdera alla olika objekt framför dig. Märka kvantiteterna av dubbletter och se om det är möjligt att spara innehållet i en packe, sådan som en marker väska, en låda med spannmål, en ris behållare, etc.

•Bestäm hur ofta du använder återstående objekt på bordet (efter att du har kastat inaktuella objekt och duplicerade paket). Om du inser att du aldrig använder vissa objekt, packa dem i en kartong att få till den lokala maten enhet eller skydd senare.

•Organize dina objekt i sub kategorier, beroende på hur ofta du använder objektet. Beroende på hur mycket du laga mat, din underkategorier kan vara en gång i veckan, en gång i månaden och säsongsbetonade. Detta gör att du kan bestämma hur dina objekt ska radas upp i skafferiet så att du har enkel tillgång till dina mest använda objekt.

•Utvärdera hur mycket utrymme finns på de olika hyllorna i ditt skafferi. Lagra dina högsta produkter, som vanligen inramad poster som spannmål och kex är på det hyllan. Igen, sätta mat du använder mest i fram- och baksidan därifrån. Om högsta hyllan är också den översta hyllan, men du har små barn som behöver åtkomst till sina frukostflingor och snacks, överväga att lagra objekten vågrätt på en lägre hylla eller kanske hålla en barnvänlig stege i närheten.

•Pair liknande poster och kategorier på samma hylla. Alla varor som konserverade och jarred kan gå tillsammans, som kan "prep" ingredienser såsom oljor, kryddor och smak paket.

•Vrid alla etiketter runt så de inför fronten när objekten är organiserade i skafferiet.

•Håll svarta tavlan, torr radera styrelsen eller annan typ av enhet som visas "påminnelse" så du kan skriva ner de artiklar som tar slut när du använder dem. Detta gör att du kan komma ihåg exakt vad du behöver i affären utan att behöva dra in minne. Det kommer även hindra dig från att köpa för många objekt när du är där eftersom du redan vet vad du gör och inte behöver.

Tips & varningar

  • Om du är orolig för din familj äta för mycket skräpmat, ett enkelt sätt att skala tillbaka skulle vara att hålla några "roliga" snacks framsidan i skafferiet mellanmål hylla, medan du kan lagra resten i antingen den tillbaka i skafferiet eller i en annan, mer otillgängliga plats. När de "roliga" snacks har konsumerats, kan du ersätta dem med andra från din stash.
  • Om du upptäcker att du inte kan passa alla dina objekt i ditt skafferi efter organisera det, Tänk på varför detta är. Köper du för många objekt i butiken? Svär du alltid att du ska prova den nya maträtt men aldrig göra? Är du en sucker för en försäljning? Eller har du kanske en stor familj eller en särskilt stark kärlek till matlagning? Beroende på dina svar och din komfortzon, kan du överväga att donera oanvända objekt eller hitta annan lagring förlägger för dem, såsom ovanpå kylskåpet eller i ett hörn av köksbänken.