Hur man organiserar en garderob på en låg Budget

Hur man organiserar en garderob på en låg Budget

Du behöver inte spendera en massa pengar eller köpa fina prylar för att organisera din garderob. Helt enkelt eliminera röran och fokusera på de objekt som du älskar och faktiskt bär kommer att göra en enorm skillnad i utseendet på din garderob. De objekt som du behöver kommer att finnas saker du redan har eller som kan köpas på dollar eller stor låda butik, så investeringen är minimal. Redo för arbete blir en barnlek när din garderob är organiserad och du kommer att bli chockade på hur mycket utrymme du har egentligen.

Instruktioner

•Ta bort allt från garderoben. Börjar med en tom garderob är det enklaste sättet att kontrollera du utvärdera varje objekt, och lägger undan på rätt plats. Stapla kläder på en säng eller en tabell, lägga skorna i en enda hög på golvet och sätta tillbehör på en bordsskiva eller i en tvättkorg eller låda. Kasta bort alla uppenbara skräp som prislappar, kvitton och trasiga galgar.

•Label en kartong "Ge bort" och den andra "säsongslagring." Börja med kläder och utvärdera varje bit för att bestämma var det ska gå. Artiklarna bör gå tillbaka in i garderoben endast om det passar dig, ser bra ut på dig, är i gott skick och är lämplig för den innevarande säsongen. Placera alla objekt som uppfyller alla dessa krav på en galge i garderoben.

Upprepa denna process med tillbehör, placera bara de bitar som är i mode, i gott skick och rätt för säsongen i garderoben.

•Sort alla resterande objekt i pappkartonger eller placera dem i papperskorgen. Objekt som är så slitna eller skadade att de inte kommer att vara användbar för alla kan gå i papperskorgen. Artiklar som inte passar dig, eller om du helt enkelt bär inte kan gå i rutan "Ge bort". Objekt som du gillar och vill behålla inte men för den innevarande säsongen kan gå i rutan "Säsongslagring". Säsongslagring kan innehålla objekt som badkläder, tröjor, jul eller semester kläder och läder kjolar.

• Din garderob ska nu innehålla färre objekt, som gör det lättare att organisera. Gruppera kläder på galgar av typ och färg, hängande alla skjortor i en sektion, och alla byxor och kjolar i en annan. Detta kommer att göra det lättare att hitta en bra kombination i korthet.Linje skor upp parvis på golvet för enkel åtkomst, och placera tillbehör i en vacker skål eller smyckeskrin, och placera den på en hylla.

•Placera "Säsongslagring" ruta överst eller baksidan av garderoben eller i garaget och hämta objekt som behövs för olika tider på året. Placera rutan "Ge bort" i bilen och donera den till en välgörenhetsorganisation. Släcka soppåse med papperskorgen.

Tips & varningar

  • Rotera objekt och från rutan säsongsbetonade som väderomslag hålla din garderob ser sitt bästa.
  • Om det är i din budget, lägga till en billig plast tvättkorg i golvet i din garderob att samla in objekt som behöver rengöras.
  • Vara ärlig om vad som passar och vad som inte. Om du lägger objekt i din garderob som egentligen inte passar dig, kommer du har svårare att hitta något att bära.