Hur man odlar Winesap äpplen i Georgien

Odla äppelträd i din hem trädgård så har du tillgång till färsk, mogna frukter hela säsongen lång. Malus domestica, "Winesap" äpplen växer bra i US Department of Agriculture zoner 5 till 8. Georgien består mestadels av zon 8, med vissa regioner i norr faller i zon 7. Räkna med rosa blommor på detta träd med stora, röda frukter. Frukten är krispiga och saftiga. I Georgien, apple träd kan planteras i sent falla till tidigt på våren.

Instruktioner

•Plant Winesap äppelträd i ett läge med minst sex till åtta timmars solljus per dag. Lägg dem inte i fläckar som är skuggade av andra träd.

•Dra ut ogräs eller ta bort gräs från plantering plats. En herbicid kan användas, så länge det är säkert för äppelträd. Avmarkera en cirkel som är 4 fot i diameter. Gräset tar näringsämnen och vatten från trädet.

•Amend smutsa. Winesap äpplen föredrar jord med ett pH nära 6.5, men Georgien jordar brukar vara under denna nivå. Lägg kalk för att öka pH-värdet. Få en markprover från ett county förlängning i uppdrag att ta reda på hur mycket kalk som behövs. Arbeta kalk i marken minst en fot så att rötterna kan gynnas.

•Öppna frukt träd buntar omedelbart. Känna sig rötterna. Om de inte är fuktig, Blötlägg dem i vatten i sex till tolv timmar.

•Dig ett hål tillräckligt stort att sprida ut rötterna. Beskära skadade eller trasiga rötter. Placera Winesap äppelträdet i hålet på samma djup som den var i barnkammaren. Fyll i runt rötterna med jord. Tryck ner i jorden som du fyller det för att ta bort luftfickor. Packa jorden ordentligt och nivå runt trädet.

•Water trädet för att avlägsna luftfickor och bidra till att skapa trädet. Låta den springa tillräckligt länge för att blöta rötter.

•Plant andra apple träd i närheten för att pollinera Winesap trädet. Minst två sorter behövs för att förbättra frukt tillväxt. Välja typer med överlappande bloom datum. Winesap producerar sterila pollen och bör inte användas som en pollinerare, men andra sorter kommer att framgångsrikt pollinera det.

•Target den starkaste upprätt förgrena sig och göra det centrala ledare. Skär bort svagare grenar som konkurrerar med denna stam. Låt tre till fyra grenar att växa i en byggnadsställning trissan 24 till 36 inches ovanför markytan. De bör se som ekrarna i ett hjul. Lämna 18 till 24 inches ovanför trissan gratis av grenar och skapa sedan en andra trissan. Förvara inte grenar som växer direkt ovanför varandra eftersom de kommer att skugga de andra grenarna.

•Använd £ 1 av 10-10-10 gödselmedel till Winesap äppelträd det första året. Sprida två gånger som nästa år och 3 lbs. det tredje året. Fortsätta att öka det förrän du tillämpar 5 till 6 lbs. för mogna träd. Sprida gödsel under drop fodra i tidigt på våren eller slutet av vintern, innan blommorna börjar att växa. Behålla gödselmedel från att röra trädstammen.