Hur man odlar Weeping Willows från sticklingar

Hur man odlar Weeping Willows från sticklingar

En av de trevliga sakerna om växande willow träd är hur lätt och snabbt de växer. Du kan plantera en 2-fots planta och inom ett par år, det kommer att vara över 15 fot hög. En av de bästa sätten att sprida en willow är genom att ta sticklingar av ett befintligt träd och böka det. Inom några månader har du en ny pilträd. Böka är helt enkelt en process i flera steg som stimulerar trädet till skapa ny tillväxt.

Instruktioner

•Collect din kommer träd sticklingar eller piskor. Dessa kan komma från någon hälsosam pilträd och behöver vara ca 1/4 till 1/2 tum tjock och ca 6 inches lång eller har åtminstone fyra knoppar på dem. Placera dem i vatten omedelbart så att deras skär ändarna inte torka ut. Så snart du skilja dem från mor trädet, kommer att de börja producera ett böka hormon som orsakar dem att producera rötter.

•Förbered en planteringsjord behållare att hålla dem samtidigt som de börjar böka. Det bör vara lika djupa som sticklingarna är långa. Du behöver inte vara särskilt om vilken typ av jord, som willow piskar kommer root mycket lätt, se bara till att vattnet har ett sätt att dränera.

•Poke jorden med en lång pinne och skjut sticklingarna i hålet tills du har begravt dem. Plantera så många sticklingar som behållaren kan hålla, hålla dem ungefär två inches från varandra. Tryck på jorden i runt dem.

•Water planterade sticklingarna tills den kommer ut från botten av behållaren. Placera behållaren på en varm plats i två veckor eller tills du ser bladen groningsprocess. Se till att jorden inte torkar under den tiden.

•Töm behållaren nära platsen där du planerar att plantera Salix plantor antingen permanent eller för nästa år. De bör växa bra i stora (två 3-gallon krukor) om du inte är redo att placera dem i marken. Du ska plantera dem i ett område där de har massor av vatten, men inte nära underjordiska ledningar. Separat var och en av sticklingarna från andra försiktigt, så du inte skadar rötterna.

•Dig ett hål eller peta ett hål in i plantering webbplats eller container och noga som rotad stickling i plats. Fast jorden försiktigt runt det och vatten också. Om pil växer mycket snabbt, kan du behöva spel det upp det första året eller två för stöd tills stammen är tillräckligt tjock för att hålla vikten av grenar.