Hur man odlar växter från Supermarket frön & sticklingar

En rolig, givande och billigt sätt att lägga till nya inomhus krukväxter till din samling är att odla dem från producera frön eller sticklingar från frukt som köps i snabbköpet. Starta din egen ananas eller avokado planta är enkel och tar inte mycket möda att bibehålla. Med lite tid och kunnande, kommer du snart att kunna växa en vacker växt från frön eller sticklingar som normalt skulle kasseras.

Instruktioner

Hur man odlar en ananas växt

•På snabbköpet, välja en mogen, fräschare ananas med en ljus grön krona och liten eller ingen bruna blad eller brun spets blad.

•Efter äta ananas, spara dess topp. Skär den genom crown regionen. Detta görs genom att klippa på längden över toppen av ananas kronan. Du vet när du har klippt tillräckligt långt eftersom du kommer att märka att det finns synliga roten knoppar som ser ut som små, något mörkare fläckar i en rund formation. Ta bort så mycket frukt som möjligt från anläggningen. Om du inte tar bort frukt portion, är oddsen för växten ruttnar och inte ta rot hög. Ta bort cirka 20 procent av de yttre bladen också.

•Placera fyra tandpetare i kärnan av ananas topp och Lägg den i en liten behållare med vatten som en en baby mat burk eller en votive ljushållare. Hålla vattnet rena genom avtorkning behållaren och ge vatten ändrar varannan dag. I några veckor börjar rötterna växa. När det finns betydande rötter, kan ananas upp planteras i planteringsjord mix i en terrakotta planter.

•Water växten lätt en eller två gånger i veckan, noga med för att hålla jorden fuktig men inte blöt och tung. Övervattning kan orsaka rotröta, som kan skada eller till och med döda din anläggning. Håll växten från luftkonditioneringar och dragiga fönster, eftersom detta är en tropisk växt som trivs på värme, värme och ljus. En solig fönsterbräda är en idealisk plats.Om du har tur, någon gång inom 3 eller 4 år kan din anläggning även börja producera ananas. Det finns ingen garanti, men med rätt vård är det oftast inte möjligt. Även om det inte gör är ananas anläggningen fortfarande ganska en härlig tillägg till din samling av flora.

Hur man odlar en avokado träd från gropen

•Slice öppna avokadon och ta bort gropen. Tvätta gropen och ta bort eventuella rester av avokado. Torka i gropen rent med en pappershandduk.

•Placera tre eller fyra tandpetare i sidorna av avokado och placera gropen ovanpå en baby mat burk eller glas votive ljushållare. Fyll den med vatten, se till att avokadon vidrör vattnet. Byta vatten varannan dag och torka behållaren ren en gång i veckan.

•Sätt behållaren med gropen på en ljus och solig fönsterkarm. Efter ungefär 4 till 6 veckor, bör avokado börja spricka i mitten. En rot växer långsamt i vattnet och strax efteråt, en stam börjar nå upp. Över tiden börjar bladen växa fram också.

•Plant avokado trädet i marken så snart bladen är uppenbart. Vatten växt ungefär en gång per vecka och var noga med att se till att marken inte torka ut helt torka ut mellan vattningarna. I vissa fall, kan 3 till 5 år efter plantering din avokado grop, trädet faktiskt ge avokado.