Hur man odlar vanilj

Vanilj odlades först i Centralamerika. Det är en klättrande orkidé som växer i varma, fuktiga förhållanden. Du kan odla på skoj, men eftersom bönorna kommer bara in om blommorna är hand pollineras och bearbetning vaniljstång för kulinariska användning är en mycket komplicerad process, det är vettigare att köpa din matlagning vanilj från butiken! Anläggningen är fortfarande, riktigt kul att växa.

Instruktioner

•Det är något ganska kittlande om att växa din egen vanilla anläggning. Det är exotiska och inte den enklaste orkidén att växa. Det är inte det svåraste antingen. Men om du kan hitta ett varma, ganska fuktiga område för det, du kan växa i en pott som en house växt. Om du bor i året ' runt ångande miljö, kan du odla utomhus.

•Vanilla växter som en väldigt organisk jord, så använd massor av kompost. Marken får inte torka ut, inte heller bör det hållas våt. Växter klarar sig bra i starkt ljus utan sol. Erbjuda dem ett inlägg, stolpe, spel eller ens en annan hög växande växt att klättra upp. I vilt kommer de klättra upp på trädstammar.

•Du kan köpa eller beställa växter från specialiserade plantskolor eller på internet. Vill du verkligen utmaning prova din "gröna fingrar" växer en vanilj orkidé anläggning.