Hur man odlar Trillium Ovatum

Hur man odlar Trillium Ovatum

Växande Trillium ovatum, en elegant anläggning med fina, vita eller rosa blomblad, kräver tid och tålamod. Frön av Trillium ovatum kan ta några år att gro, och växten behöver ett par år efter det att producera sin första blossom. Trillium ovatum är härdig från USDA härdighet zoner 5 till 8, med de lägsta Medeltemperaturen i dessa zoner, från -20 till 15 grader Fahrenheit. Den trivs i skuggiga omslaget av träden och har en genomsnittlig nivå på regn varje år. Om du kan avvara flera år att tenderar att denna växt, kommer du att belönas med glada blommor varje vår.

Instruktioner

• Fyll en eller flera 3-tums krukor eller 11 av 22-tum utsäde brickor, beroende på hur många frön du har, med soilless utsäde-start mix. Fukta mixen. Gör en 1/2-tums djupa hål i varje kruka eller fack cell. Lägg fröna i hålen. Täck fröna med mixen.

•Dig ett hål i ett partiskt-skugga läge. Ett full-sön läge är bra, alltför, men du kommer att behöva vatten växten oftare.

•Placera potten eller fack i hålet och omger den med jord upp till toppen av fälgen. Detta skyddar fröna och håller dem varma och fuktiga. För ytterligare skydd i kalla månaderna, lägga marktäckning till det översta lagret av jord, ta sedan bort det när temperaturer blir varmare.

•Water i marken när den blir torr, vanligen en gång varje dag eller två. Mängden vatten behövs ändringar baserat på mängden nederbörd ditt område får. Eftersom det kan ta upp till tre år för ett frö att gro, överväga att använda ett sprinklersystem på en timer som hjälper dig med vattning.

•Vänta tills plantorna att växa några inches tall innan transplantera dem till ett permanent hem i din trädgård.

•Tillåt en koloni av de lokala vilda myrorna i ditt område att pollinera Trillium ovatum när det blommar. Om det finns inga myror i din trädgård, kanske du kan köpa några från en trädgård leverans butik eller djuraffär. Myror bär gula pollen, kallas elaiosome, tillbaka till boet. När de äter elaiosome yttre skal, har fröet inuti en chans att gro.

Tips & varningar

  • Det tar vanligtvis upp till sju år innan du ser din första Trillium ovatum blomma, och växterna själva är väldigt långsamma med att bilda en stor lapp. Bli inte avskräckt om du inte ser någon tillväxt.
  • Avstå från att plocka växtens blommor. Blommorna hjälpa store växtnäring i dess underjordisk jordstam. Om de lämnas ostörda, anläggningen förnyas sig från samma rhizomen varje år, och kan fortsätta göra så för många årtionden. Skära av blommorna hindrar detta från att hända.