Hur man odlar Tribulus Terrestris

Tribulus terrestris, allmänt känd som puncturevine, är Europa och Asien. Andra namn är goathead, bullhead och mexikanska sandbur. Växten är klassificerat som ett ogräs och taggiga fröna kommer punktera huden när berört eller ens punktera en cykel däck, således den namnet puncturevine. Vinstockar växer snabbt och kommer att resa upp till 5 fot i en låg växande, matta bildar växten. Frön form och släppa av anläggningen och det sprids snabbt. Anläggningen producerar en liten gul blomma på våren.

Instruktioner

•Dig en säng för växterna 6 inches djupt i ett område som får full sol och har inte samla vatten efter ett hårt regn. Ta bort alla gräsmatta gräs och ogräs från marken. Kratta jorden ut nivå.

•Placera tribulus terrestris frön 1 tum under jorden och 5 inches isär på våren när alla risken för frost är över. Vatten sängen grundligt.

• Håll jorden fuktig under grobarhet perioden och skära tillbaka till vattning två gånger i veckan när du börjar att se tillväxt. Blomningen börjar cirka tre veckor efter groning.

•Spread en 3-tums lager av strimlad bark kompost runt anläggningen så snart det börjar att växa. Detta hjälper till att hålla jorden fuktig men också hjälpa er att kontrollera fröna. Dessa växter kan producera 500 till 2000 frön per år och de kommer att vara en källa till tillväxt efter säsongen.

•Snip av blommor innan de producera utsäde för att hålla växten sprids. Dra upp och samla frön som har producerats och fallit till marken. Eftersom anläggningen är en årlig, kommer det att dö under minusgrader. Om du vill att det ska komma tillbaka följande år, begrava några av frön.

Tips & varningar

  • I vissa stater, är denna växt klassificerat som ett skadliga ogräs. Kontakta din lokala förlängning center för att se om det är acceptabelt att växa puncturevine.
  • Denna växt kan vara farliga för barn, husdjur och boskap. Plantera ett ansvarsfullt sätt.