Hur man odlar Top Hat blåbär i behållare

Hur man odlar Top Hat blåbär i behållare

Blåbär ger en söt mellanmål som är full av vitaminer C och K samt fiber. Förutom deras hälsofördelar göra blåbär attraktiva växter som växer bäst i sur jord och full sol. Genom selektiv avel, har olika sorter av blåbär utvecklats varierar i storlek från stora till dvärg. Top Hat blåbär är en dvärg sort som växer endast till en höjd och bredd 2 fot. Denna dwarf egenskap gör den väl lämpad för att växa i en container på din uteplats eller balkong.

Instruktioner

•Förbered planteringsjord mix. Kombinera 2 delar vitmossan torv och två delar tall bark marker till 1/2 del sand. Till exempel använder 2 pounds av torv, blanda det med 2 pounds av pine chips och 1/2 pund av sand. Sanden är valfritt, men bidrar till att förbättra dränering.

•Sätt i ett 2 - eller 3-tums lager av din plantering blanda i botten av krukan. Om din blåbär har säckväv eller annan förpackning runt rötterna, ta bort förpackningen. Ange din blåbär så det är nivå i potten och sedan fylla i resten av behållaren med din planteringsjord mix. Lämna 1-1/2 tum utrymme från kanten av potten.

•Water din Top Hat blåbär nog att grundligt fukta den planteringsår mixa, men inte så mycket att det finns stående vatten. Lägga till en 1-tums lager av pine chips ovanpå planteringsjord mix.for kompostmaterial i fukt. Placera din potten i en solig plats i din trädgård eller på din uteplats.

•Water dina krukväxter blåbär när jorden är torr på två inches djup. En månad efter plantering, mata din Top Hat blåbär med ett gödselmedel avsett för syra-älskande växter. Fortsätt att mata din blåbär varje månad under växtsäsongen. När anläggningen slutar producera bär på sensommaren, sluta mata. Återuppta utfodring när du ser ny tillväxt under våren.

•Skydda din Top Hat blåbär på vintern. Även om den ovanjordiska delen av växten är toleranta mot iskalla temperaturer, behöver Top Hat blåbär rötter skydd från lång fryser. Du kan antingen flytta din potten i ett garage under vintern eller begrava potten i marken för att isolera rötterna. Om du tar med den in i garaget, vattnet gick det väl du först spara den och sedan vatten en gång i månaden. Du kan flytta din container tillbaka till sin vanliga plats tidigt på våren.

Tips & varningar

  • Välj en ljusa potten för din Top Hat blåbär. Detta hjälper att reflektera solljus för att hålla rötterna från överhettning.
  • Dina växter kommer att producera mer bär om du planterar två olika sorter, snarare än två Top Hat blåbär växter.
  • Lägga i ny kompost som gamla kompostmaterial bryts ner i din planteringsjord mix.
  • Du kan också kompost din blåbär med kompost.
  • Följ alltid paketet riktningar för gödselmedel om hur mycket att tillämpa. Tillämpa kommer att för mycket skada din anläggning.