Hur man odlar tomater släktklenod

En släktklenod tomat kommer från frön som har sparats och samlats i 50 eller fler år. De kan planteras varje år för att växa med full smak. Dessa tomater kommer i hundratals sorter och färger, inklusive Cherokee Purple, vattenmelon biff och grön Zebra. Heirloom Tomater är enkelt att plantera och odla i din egen bakgård eller container trädgård.

Instruktioner

•Buy dina frön från en trädgårdsarbete lagra eller från avsnittet trädgårdsarbete i en avdelning butik. Börja dina frön inomhus genom att blanda dem med torv i ett fack. Lägga till lite vatten i blandningen för att hålla den fuktig och sedan transportera blandningen i en plastkruka innan omplantering din tomat frön utomhus.

•Placera din släktklenod tomat växter i skuggan så att de inte bränna, och sedan ta växterna inomhus på natten. Denna process kallas "härdning", eller få de anläggningar som används för utomhus väder. Upprepa processen härdning för 7-10 dagar, och sedan plantera din tomat frön i din trädgård eller i din behållare om du bara har en balkong eller uteplats.

•Water din släktklenod tomat växter varje dag under den första veckan av växande. Upprätthålla kompostmaterial i din trädgård eller i din behållare att hjälpa växterna växa och förebygga sjukdomar. Låt heirloom tomater för att få lite sol för färg.

•Använd trä stakes eller metall burar att stödja din heirloom tomatplantor som de växer. Stöd kommer att hjälpa dina växter växa lång upprätt och hindra dem från vajande eller hängande.

•Välj och skörda din heirloom tomater så snart de vända färger. Låt tomaterna fortsätter mognadsprocessen i ditt kök. Solljus behövs inte längre. Plocka din tomater tidigt så att de bli inte uppäten av maskar eller andra critters.

Tips & varningar

  • Heirloom Tomater är mer mottagliga för sjukdomar än hybridsorter. Undvik plantering heirloom tomater nära tobaksplantor (inklusive blommande nicotiana). För att undvika tobak mosaic virus som kan förstöra dina växter, inte hantera tomatplantor under eller efter rökning.