Hur man odlar tomater på din balkong

Hur man odlar tomater på din balkong

Om du älskar smaken på hemodlade tomater men inte har en bakgård, kan du fortfarande vara i lycka. Om du har en balkong som får gott om solljus (minst 8 timmar per dag), kan du odla tomater i en behållare. Begränsade golvyta? Inga problem; bara hänga en upp och ned tomat planter. Container-odlade tomater kräva lite extra uppmärksamhet och gödselmedel på grund av den begränsade jorden, men det finns ingen anledning att du inte kan njuta av signatur smaken av sommar--en hemmagjord tomat--bakgård eller inte.

Instruktioner

Container trädgårdsskötsel

•Ställ in behållaren där du vill ha den på balkongen och fyll den med krukväxtjord och tomat-formulerade gödselmedel. Det är bäst att placera din behållare i sitt slutliga läge innan du fyller det; det blir ganska tung när du fylla den med jord, Lägg till gödningsmedel och tomatplantor och vattna den. Placera din behållare där den får 8 till 10 timmar av daglig exponering för solljus.

•Plant en tomatplanta per behållare. Du kan frestas att lägga till mer än en anläggning, särskilt om du har en stor behållare. Eftersom anläggningen växer och producerar frukt, är näringsämne kraven på anläggningen betydande. De flesta behållare stödja inte mer än en anläggning när den når detta skede av tillväxt. Lägg rikligt med vatten när du transplantera det och välj en molnig dag att minimera chock för anläggningen som det går in i ny förpackning.

•Säker en tomat bur runt din unga tomatplantor innan det växer för mycket. En tomat bur är en wire kon som ger stöd för din tomatplantor som växer och producerar frukt. Med hjälp av en tomat bur i stället för insatser som kräver att du binda växten för att förankra den att minimera risken för skador på anläggningen. Tomatplantor kan bli infekterade med svamp- eller bakterieinfektion organismer i områden där anläggningen har kommer i kläm eller skära. En tomat bur kan tomatplantor få stöd och fortfarande växa utan att vara bunden.

Hängande-Planter trädgårdsskötsel

•Säker fäste eller krok som du kommer att hänga din hängande planter till en stud eller hängare som kan stödja minst 25 pounds. När du lägger till den växt, jord, gödsel och vatten, blir din planter ganska tung. Häng den tomma planter för att se till att du har rätt placerad det, sedan ta planter tillbaka ner. Det blir enklare att infoga tomatplantor utan att skada den och Lägg till marken om planter inte är hänger. Den hängande planter bör få samma mängd direkt solljus som skulle göra en behållare. Det ska också hänga på en plats som kommer att ge gott om ventilation för att hålla bladen torka.

•Sätt tomat plant noggrant till planter enligt instruktionerna som medföljer din hängande planter, säkra den på plats med skum skivan som medföljer din planter. Vara noga med att inte skada stammen; skador på stammen kan ge en möjlighet för svampen att attackera dina tomatplantor innan den producerar någon frukt. Eftersom den tomat planter hänger upp och ner, kommer att du sätta tomatplantor i planter innan du lägger till jord.

•Mix tomat gödselmedel i krukväxtjord eller plantering medium innan jorden till behållaren. Detta kommer för att säkerställa att gödselmedlet sprids jämnt i hela den hängande planter, ger rötterna som mycket tillgång till näringsämnen som möjligt. Fyll planter med jordblandningen tills den är ungefär 2 inches från toppen av den hängande planter.

•Häng tomat planter i sin permanenta plats och kontrollera att det är säkert innan du lägger till vatten. Vatten den hängande planter, och lägga till mer krukväxtjord om det lägger sig så att den är fylld till 2 inches under toppen av den hängande planter. Under varma dagar, kan du behöva vatten din hängande växt mer än en gång. Du kan också behöva lägga till jord och gödsel som växten växer och utnyttjar näringsämnena för att producera blad och frukt.

Tips & varningar

  • Välj en tomat sort som har utvecklats för odling av behållaren. University of Illinois förlängning rekommenderar följande sorter för container trädgårdsskötsel: Tiny Tim, Cherry guld, Red Robin, gul kanariefågel, Pixie Hybrid II, uteplats Hybrid, små yngel, Husky röd Hybrid, Husky guld Hybrid och Husky rosa Hybrid. Om det inte går att hitta någon av dessa sorter, leta efter en bestämd sort. Stjälkar på bestämd tomatplantor slutar växa när det finns ett kluster av blommor, att växterna blir lättare att hantera i en behållare.
  • Lägg till mer gödsel till din tomat behållare när plantorna börjar att blomma och producerar frukt. Du kan även behöva lägga mer jord eller plantering medium som näringsämnen absorberas.
  • Container-odlade växter är mer känsliga för förändringar i markens temperatur än tomater planterade i marken. De behöver mer frekvent vattning i varmt väder och ska tas inne om en kall natt är prognosen.
  • Hängande tomatplantor kan drabbas av svamp och mögel som orsakas av fukt. Vatten från planter kommer att köra ner bladen varje gång du lägger till fukt till anläggningen. var noga med för att ge gott om ventilation så att bladen inte bo våt.