Hur man odlar tomater med växtnäring

Hur man odlar tomater med växtnäring

Tomater är bland de mest populära växterna att växa i ett hem trädgård, enligt University of Missouri förlängning. De tar ett begränsat utrymme, producerar frukt från början av sommaren fram till den första frosten, kommer att växa i nästan alla delar av USA och kan användas i många recept. Som alla växter, kommer att tomater gynnas av vanliga applikationer av gödselmedel att hjälpa dem att trivas och producera mer frukt.

Instruktioner

•Plant tomater i väldränerad jord där de kommer att få full sön för sex till åtta timmar per dag. Tomatplantor rötter kommer att ruttna i stillastående vatten kommer inte att producera frukt i partiskt till full skugga.

•Break upp i jorden vid plantering platsen med en rototiller till ett djup av 12 inches. Sprida kompost över smutsa med en spade i en takt på 3 kubik varv per 1 000 kvadratfot. Kompost kommer att skick marken medan luftning och förbättra dränering och tilth av smutsa. Strö en komplett granulerad gödsel som 8-32-16 över smutsa. Gödselmedlet bör också innehålla mikro-näringsämnen som kalcium. Blanda kompost och gödsel i marken med en rake och hacka.

•Öppna plantering hål för tomater som är lika lång som tomaten rotklump och två tredjedelar storleken på plantans stjälk efter jorden värms upp till 60 grader Fahrenheit. Placera tomaten hålet och täck med jord så att endast de översta två blad ur marken. Utrymme varje växt 24 till 36 inches isär.

•Dampen jorden med vatten. Placera en REGNMÄTARE nära växter och vatten när växterna inte får mellan 1 och 2 inches av vatten varje sju till tio dagar.

•Prune växter så att varje stjälk har ingen side-skott, som kallas rotskott. Tomatplantor kommer att utveckla bättre kvalitet frukt om de inte lägger sin energi i utvecklingsländer sucker tillväxt.

•Sink spelnivå bambu en tredjedel av vägen ner i marken bakom varje tomatplantor. Knyt den växt upprätt som insatsen med mjuk trasa band. Slips varje tomat till insatsen en figur 8 standardkonfigurationen.

•Ta bort ogräs från runt tomater och marktäckning med döda löv eller halm nedtryckt för ogräs, som kommer att stjäla gödselmedel och fukt.

•Använd en andra dos av gödselmedel, en 10-10-10 formel denna gång, när den första tomat frukten är hälften odlas. Blanda gödselmedlet in i topp 1 tum av jorden runt roten raden av växter med en trädgård gaffel med en hastighet av 5 lbs. per 100 fötter för raden. Upprepa denna process två veckor efter plocka de första mogna frukterna och igen en månad senare. Vatten i gödselmedlet under perioder av inget regn.

Tips & varningar

  • Tomater som får för mycket kväve kommer att producera rikligt bladverk men några frukter. Tomater som inte får tillräckligt med kalcium kan utveckla blossom slutet rot, ett tillstånd där tomaterna nedre ändar ruttna innan frukten mognar.