Hur man odlar tomater i Kanada

Hur man odlar tomater i Kanada

Tomater har blivit en av de mest populära trädgårdsväxter att växa. De är lätta att odla och kräver endast grundläggande full sol, regelbundna vatten och mark rik på organiskt material. Kanada har en kallare växande klimatzon än lägre USA. Lyckligtvis är det fortfarande möjligt att växa rik tomater i denna kallare miljö. Med hjälp av tidiga sorter tomater som mognar tidigt på säsongen, kanadensare kan också njuta av belöning på en stor tomat skörd varje år. Köpa tidig sort tomat frön som Alaska, Anderna, Anna Russian, Earliana och tidig undrar.

Instruktioner

• Fyll varje biologiskt nedbrytbart torv pott 3/4 till toppen med bra utsäde-start jord. Placera flera frön i varje kruka och täck med ett tunt lager av jord. Denna jord hjälper möjliggör stark rot tillväxt genom att ge rötter tillräcklig luftcirkulation och viktiga näringsämnen. Vanlig trädgård smuts rekommenderas inte för utsäde-start eftersom insekter eller ogräs kan vara i smutsen.

•Thin ut plantor med en kniv. Genom att skära bort vid markytan alla men starkaste plantor, du eliminera överfulla och förkrympta växters tillväxt.

•Harden av de nya växterna genom att placera dem utomhus under dagen och att föra dem tillbaka i När kvällen kommer under en vecka. Nuläget hardening-off kan växterna att vänja sig utanför miljö och klimat.

•Till din trädgård webbplats eller använda en spade att gräva upp området ner till ca 12 inches djupt. Tilling hjälper till att eliminera ogräs, skräp i marken som stenar, och hjälper lossa upp smutsen som möjliggör bra root tillväxt. Lägg i marken några bra kompost material som torv och gödsel, och blanda. Ruttnade blad och krossade äggskal är också bra kompost ändringsförslag.

•Dig din tomat hål med spade och betala nära uppmärksamhet till höjden av växten som anges på utsädesförpackningar. Om du planterar olika sorters tomater, plantera dem så att ingen en växt kommer att överskugga de andra och förhindra deras solljus.

•Kapa flera små slitsar i torv krukor med en kniv så att roten tillväxt innan plantering. Placera varje pott i hålen och täck hela potten upp till stjälken med jord.

•Water den nya växter långsamt och grundligt så att ingen jord är fördrivna från rötterna.

•Wash mjölk behållare och klipp av botten. Placera dessa mjölkkartonger, med den gemensamma jordbrukspolitiken, över dina nya växter när något hot off frost visas. I Kanada, kan frost komma vilken dag som helst på året. Dessa mjölk kannor agera som växthus och hålla i värmen att skydda plantorna från kylan.

Tips & varningar

  • Några tomater växter få så lång och yvig de behöver vara satsade eller bur för stöd. Knyt snöret runt höga insatser och slips samma sträng runt växtens huvudstam, men inte för hårt.