Hur man odlar tomater i galvaniserat baljor

Container trädgårdsskötsel, sker använda krukor eller baljor, ofta när utrymmet är en premium-som i en liten trädgård eller på balkongen i en lägenhet. En galvaniserad balja större än 22 inches i diameter kan en bestämd tomatplanta fullt växa och ställa in frukten av bra storlek. Använd en planteringsjord jordblandningen med gödsel läggs till lindra oro att den unga växten får tillräckligt med näringsämnen.

Instruktioner

•Scrub galvaniserad badkaret grundligt ta bort eventuellt skräp från tidigare användning. Sterilisera det med en lätt tillämpning av blekmedel och låt den torka helt.

•Ø minst fyra väl fördelade hål i botten på badkaret så att överflödigt vatten rinna.

• Fyll badkaret till inom 1 tum från toppen med krukväxtjord. Skaka badkaret från sida till sida för att uppmuntra mark att bosätta sig och ta bort eventuella luftfickor.

•Sätt behållaren i ett område med direkt solljus. Även om detta är nödvändigt för tomater att växa, kan även överhettas metall badkaret och torkar ut jorden. Incheckningen vattnet två gånger dagligen, morgon och kväll, om jorden är torr nivån i 4-tum. Om det är vatten anläggningen. Du kan också använda en jord fukt sensor.

• Undvik att ställa containern direkt på betong, som håller värmen, ett badkar i kontakt med betong kan bli för varmt för anläggningen. Hålla temperaturen nere genom att ge behållaren färska, cirkulerande luft på alla sidor och botten. Ställa in behållaren på två små block av trä kommer att undvika värmen från betongen och möjliggör luftcirkulation under badkaret.

•Välj tomatplantor från sorter som klarar sig bra i containrar. North Carolina State University rekommenderar Tiny Tim, små yngel, Sweet 100 uteplats, Burpee's Pixie, Toy Boy, tidig flicka och bättre pojke VFN. Roma tomater växer också framgångsrikt i behållare. En 22-tums badkar har plats för två anläggningar.

•Plant tomater i enlighet med normala säsongen om badkaret hålls utomhus. Om du startar tomater från frö, plantera ett dussin eller fler frön för att säkerställa att vissa kommer gro. När de är 2 inches hög ta bort alla utom de två starkaste växterna.

• Håll ett vakande öga på markfuktighet. Containrar förlorar vatten mycket snabbare än marken smutsar och växten kan drabbas snabbt. Lägga ett lager av sten över smutsa minskar förlusten av fukt och håller gräva djur som ekorrar och gänget, bort.

•Lägg till ytterligare gödselmedel efter åtta till tio veckor beroende på krukväxtjord. Ett uppsving av flytande gödselmedel eller fisk emulsion kan behövas. Följ alltid anvisningarna för den jord som du har i badkaret. Det är mycket lätt att overfertilize – och skada – en container växt.

Tips & varningar

  • Container tomater också växa i lågsäsong om du hålla hemmet tillräckligt varmt och ge tillräckligt med ljus genom ett fönster eller från en artificiell källa.