Hur man odlar tomater i en påse

Hur man odlar tomater i en påse

Här är hur man odlar tomater i en påse ekologiskt och miljövänligt, DIY. När växande tomater i en påse, kan du odla tomater utan en trädgård, även något sent på säsongen om du börjar med väletablerade plantor. De kan ställa sig på gräsmattan utanför köksdörren, eller bekväm plats som får minst sju timmars solljus.

Instruktioner

•Få återvunnet påsar. Om du bor i ett område som får långa, varma somrar, återanvända två vita plastkassar för varje tomatplantor som du planerar att växa. Om du bor där somrarna inte är lång och varm, som i Pacific Northwest, få en svart plast soppåse för varje tomat. Titta noga på den svarta en att se till att det är utan kemikalier och gjorda av återvunnen plast. Inte får en som har byggt i kemiska "grodden kämpar." Välj en minst en matkassen, lite större storlek är bra. Båda dessa val ger dig stark plast med handtag. Tomater i marken gör ofta bra med svart plast att värma sina rötter. Men när det kommer till hur man odlar tomater i en påse, svarta påsen själv blir värmeanordning om inte din somrar brännhet, och i så fall ska du använda vita påsar för att reflektera värmen istället för att absorbera det.

•Fyll och förbereda påsen korrekt. Alla slutna behållare, inbegripet växa väskor, kan torka ut och köra av näringsämnen. Köpa en organiskt krukväxtjord som säger att den innehåller levande nyttiga mikroorganismer, gjutgods av dolomit och mask. Om använder återvunnet matkassar, dubbla dem först före fyllning. Fylla påsar 2/3s full. Lägg sedan till en kopp kokos (också kallade coco märg) finns nu på trädgård butiker. Detta är saker som absorberar och innehar stora mängder vatten och sakta släpper det, och när det gäller vattning, det är hur man odlar tomater i en påse utan dem torkar ut så lätt. Lägg sedan till en kopp av granulerad kelp, också finns på trädgård butiker. När du odlar tomater i en påse, hjälper detta dem att motstå torka om det skulle inträffa och få spårämnen de annars skulle få i naturen genom att sprida sina rötter och fjärran. Slutligen tillsätt en kopp alfalfa måltid, en enastående naturlig tillväxt stimulerande. Blanda väl och slå några små dräneringshål i botten. Använda något tunn som en tandpetare och göra hål på minst tre inches isär.

•Välj rätt tomaterna. En allvarlig del av hur man odlar tomater i en påse är det tomat valet. Tomater finns i tre "typer", och du vill ha är en "bestämd." Dessa är egen stödjande och yvig. Andra typer behöver mer stöd och det är hårt att hålla insatser eller tomat burar djup nog in en växa väska till få dem att fungera. Om inte vissa, be utsädesföretaget eller förskola om tomat frön eller startar är bestämd för säker.

•Plant tomat i påsen. Först fukta jorden i påsen och låt den absorbera tillräckligt med vatten till en fin svampig konsistens. Plantera frön direkt, växt och tre per väska nära centrum, så småningom gallring alla utom den starkaste. Om plantering en fröplanta, ta bort alla utom toppen "umbrella" av löv och plantera rötter och klippt stem ner i marken. Omge den med en ring av stenar (om plantera frön vänta tills de har vuxit och har deras första riktiga bladen som kommer efter "baby" lämnar du först ser när de våren från marken). Detta är också viktigt för hur man odlar tomater i en påse. Stenarna ge lite extra stöd för att hålla rötterna på plats, och de också absorbera värme och släppa den på natten.

• Håll jorden fuktig. Låt det torka ut, och gör det inte blöt.

Tips & varningar

  • Om du vill ha ännu mer värme och DIY Återvunnet stöd för tomat växa väskor, omge påsen med plast gallon bartmannkrusen fylld med vatten. Dessa blir ett stödjande tillfälliga växthus.
  • Författaren frånsäger sig ansvar och erbjuder artikel för utbildningsändamål bara. Föräldrarna ansvarar för all verksamhet som rör deras barn. Författarens artiklar registreras med nationella copyright office och skyddas med Copyscape