Hur man odlar skallerorm stolpe bönor

Skallerorm pole bean är en trädgård böna med lila markeringar på de gröna baljorna, som liknar märkningarna av en skallerorm. Baljorna själva kan nå 7 inches lång, med växter växer vinstockar upp till 15 fot lång. Denna mängd bönor odlas bäst på en spaljé eller kedja länk staket, men det är annars ett lågt underhåll tillägg till din köksträdgård.

Instruktioner

•Välj en plats i trädgården för plantering skallerorm pole bönorna. Platsen bör ha väl dränerande jord, vilket betyder att det inte samlar regn pölar 24 timmar efter regnet passerar. Dessa bönor behöver full sol. Om du har en kedja länk staket, överväga plantering bönorna mot det så du behöver inte installera trellising eller trädgård stakes.

•Ta bort någon ogräs från området med en trädgård hacka tidigt på våren, efter sista frost.

•Lay en 2-tums lager av organisk kompost över smutsa och tills det i marken med en trädgård rorkult. Ställa in rodret till ett djup av 3 inches.

•Sätt frön i marken på ett djup av 1 tum. Space bönorna 4 inches isär. Om du planterar mer än en rad, space raderna 1 till 2 fot isär. Täcka exponerade frön med jorden med händerna, och vatten marken tills det kvittar.

•Vänta tills växterna gror, eller bryta igenom ytan av jorden. Installera trellising mellan raderna, eller infoga små trädgård stakes bredvid varje planta på ett djup av 3 till 4 inches. Trellising installationskrav varierar med typ av spaljé som du använder.

•Water skallerorm pole bönor när jorden känns torr vid beröring. Som vinrankorna blir tunga nog att falla, utbilda dem runt stakes eller spaljé. Säkra vinrankorna till stakes eller spaljé med en twist slips.