Hur man odlar Saveh Granatäpplen

Hur man odlar Saveh Granatäpplen

Granatäpple, även känd som kinesiska äpplet, är en attraktiv buske med ljust gröna elliptiska blad och vitamin a-rik frukt. Granatäpplen växer bra i mild-tempererade till subtropiska halvtorra klimat och kan bära frukt i delar av USA, som Arizona och Kalifornien. Även om Granatäpplen kan överleva vintertemperaturer på noll till 15, som de sällan frukt under dessa förhållanden. Granatäpple buskar som inte bär frukt, producerar dock dramatiska orange-röd Blom som tröstpris. Entekhabi Saveh granatäpple, från den bergiga regionen av Iran, är bland de mest kalla-toleranta och kanske mest uppskattad av Granatäpplen.

Instruktioner

•Välj rätt platsen för plantering din Saveh granatäpple. Den behöver väldränerad, något surt jord som får minst sex timmar för full sol en dag. Om du planterar mer än en buske, space dem 12 fot apart.

•Dig ett hål som djupt som plantering behållare, och 1 1/2 gånger så stor runt. Bryta upp marken väl att hjälpa busken etablera sig.

•Amend smutsa med organisk kompost att lägga till näringsämnen.

•Placera granatäpple trädet i hålet, se till att det är centrerad och upprätt. Återfyllning hålet, stampande ner i jorden som du går för att undvika luckor och lufthål.

•Surroundhögtalare din nyplanterade Saveh granatäpple med en berm, eller ring av jord, flera inches tjock och hög, och 2 till 3 fot i diameter.

•Använd 4 inches av en bra ekologisk marktäckning, till exempel torv, komposteras Barr eller komposteras bladen.

•Water din buske grundligt. Upprepa vattning i några dagar. Efter det, kommer din Saveh granatäpple behöver vattna bara två gånger i månaden under vegetationsperioden. Undvika risk för svampinfektion - Använd inte overhead vattning.

•Fertilize din granatäpple med en 2 - till 4-oz. tillämpning av ammonium sulfat eller andra kvävegödsel, de första två fjädrar. Efter det behöver detta härdig buske liten eller ingen befruktning.

•Kapa tillbaka din Saveh granatäpple buske när det är 2 fot hög. Låt fyra eller fem skott att utveckla jämnt fördelade intervall runt anläggningen, börjar ungefär en fot från marken. Detta ger en balanserad utseende, och ser till att bladen får lika mängder av ljus. Den buske tre första år, förkorta grenarna när beskärning. Efter det, ta bort endast rotskott--små skott som skjuter från kronan av växten-- och de döda eller skadade grenarna.

•Kontrollera din anläggning ofta för förekomst av skala, en insekt som ibland infests granatäpple. Kontrollera om runda, mjuk, vaxartad utseende knölar på kvistar och blad. Om du upptäcker skala, täcka gupp med trädgårdsodling olja eller neem olja att kväva skadedjur.

•Välj frukt när den visar färg på utsidan--en ljust gul strimmiga med djupt rosa-röd. Bedöma frukt mognad genom att trycka på det - du bör höra ett metalliskt ljud och frön och saft inuti bör rubinröd. Låt inte frukt bo på trädet när det är moget; Det kan spricka öppna, särskilt efter regn, och vara mottagliga för röta och mögel.

Tips & varningar

  • Oroa dig inte om din Saveh granatäpple producerar endast blommor första året. normalt tar det minst två år bära frukt.
  • För att göra granatäppeljuice, klipp granatäpple på mitten och vrid varje halva på en vanlig juice squeezer. Du kan också skära ett hål i stammen slutet, placera granatäpple över ett glas, och pressa frukten.