Hur man odlar Sapomiel Melon

Meloner av alla slag växer på långa, rinnande klättring vinrankor, med särskilda krav för sol, luft, fukt och näring. Sapomiel meloner är små gröna meloner med fast GRÄDDGUL kött och en söt smörig smak. Dessa gula och gröna meloner ser ut vattenmeloner, men idrotten en mer kompakt växtsätt och kortare förfallodagar. Plantera dem med din sommaren trädgård för ljusa årliga tillväxt och söta, saftiga hösten skördar.

Instruktioner

•Plant Sapomiel melon frön eller plantor i mitten av-till sen våren när temperaturen stiger till 70 grader F. meloner är inte tolerant av kyla eller frost. Ger Melonerna 95 dagar för att mogna när du plantera dem frö och 73 dagar att mogna när du plantera dem som organtransplantationer.

•Förbered en webbplats med full solsken och bra luftcirkulation. Ställ in plantering platser på varje 18 till 24 inches på rad med 3 till 5 fötter mellan rader för växande och trädgårdsarbete utrymme.

•Amend jorden i dina rader innan plantering. Göra varje rad 1 till 1 1/2 fot brett att ge Melonerna gott om näring och dränering. Gräva 3 till 4 inches av organisk kompost i de övre 8 till 10 inches av jord för rik, fuktig och lös stiftelser. Lägg till 5-10-15 granulerade gödselmedel, per rekommendationerna från tillverkaren, för snabb rotbildning och etablering.

•Plant Sapomiel melon frön eller plantor på 18 till 24 inches i din beredd rader. Lägga ett 6 - till 8-fot spel bakom varje plantering plats att ge vinstockar stöd när de växer. Dessa meloner kräver uppåt stöd för bättre luft och sol exponering.

•Water varje plantering plats med 2 inches av vatten i veckan för att hålla jorden fuktig och Lägg 1 till 2 inches av flis, bark, halm eller gräs över jorden. Kompostmaterial eliminerar ogräs tillväxt och håller jorden fuktig och varm för Melonerna.

Tips & varningar

  • Skörda Sapomiel meloner när de når 3 lbs., eller när de blekna från gult till grönt. Lämna inte meloner på rankan för länge, eftersom de kommer ruttna.