Hur man odlar Sansevieria i Hydroponics

Härdig, låg-underhåll kraven i Svärmors växter endears dem för många människor, särskilt de som har haft liten framgång växer andra typer av krukväxter. De tigga lite uppmärksamhet och kommer att blomstra med även de fattigaste, skicka upp tät virvlar av erigerad, straplike blad med mörk grön eller brokiga färg. Sansevierias är så robusta att de kan odlas utan jord med hydrokultur odling. Hydrokultur odling bygger på oorganiska växtmedier såsom lera bollar att förankra växten och hålla fukt nära sina rötter, vilket ger en idealisk växande miljö för saftiga växter såsom sansevieria.

Instruktioner

•Välj ett lämpligt fartyg från hydroponiska odlingen av Svärmors växter. Leta efter en som har en bred, öppen mun och en bred bas. Välj en som är minst 4 inches djupt.

•Var flera små valpar eller rot divisioner från en frisk sansevieria anläggning. Skär genom rötter och rhizomer som ansluter pup med planta med en mattkniv. Se till att valpen har rötter mäta minst 2 inches i längd.

•Skölj rötterna till sansevieria pupen grundligt med kallt vatten. Försök att ta bort så mycket smuts som möjligt utan att skadas eller bryta bort rötterna.

• Fyll botten av en stor, öppen vas eller skål med hydroton stenar eller grova grade perlit. Göra det nedersta lagret cirka 1,5 till 2 inches djupt. Ringla 1/8 kopp vatten över odlingssubstrat.

•Håll sansevieria pup så rötterna knappt röra upp i hydroton småsten eller perlit. Utspridda rötterna över odlingssubstrat.

•Lägg till mer småsten eller perlit långsamt, tills rötterna till sansevieria valp är helt omsluten och toppen av mediet är jäms med undersidan av bladen. Ringla en annan 1/8 kopp vatten på medellång.

•Sätt sansevieria anläggning nära en källa av ljus, diffust ljus. Vatten plantan med 1/8 kopp vatten varannan vecka. Ändra odlingssubstrat en gång om året för att förhindra bakteriella infektioner i rötterna.