Hur man odlar & Sälj orkidéer

Hur man odlar & Sälj orkidéer

Det finns många olika arter av orkidéer, inklusive ett stort antal hybrider, vilket innebär att det alltid finns ett exemplar perfekt för växer i villkor och klimat som du kan ge. Tvärtemot vad många tror är orkidéer inte så svårt att växa. De har särskilda krav, vilket kommer att dö om planterade i krukväxtjord eller kompost, eftersom de växer genom att förankra sig på material som bark eller stenar.

Instruktioner

Hur man odlar orkidéer

•Ta en blomkruka eller annan djup behållare och fyll hälften av den med organiskt material du använder för att odla orkidéer i. Håll orkidé glödlampan av dess "huvud" så att rötterna dinglar ner och fyll i resten av potten med organiskt material. Resultatet bör rötterna under vatten med den huvudsakliga lampa utsatt.

•Water orkidén mycket försiktigt. Orkidéer behöver inte mycket vatten och det är alltid bättre att vattnet dem snarare än overwater. Anläggningen kommer att låta dig veta om det behöver mer vatten eftersom det kommer att skrumpna något.

•Sätt potten på en mycket solig fönsterkarm eller i ett växthus. Orkidéer behöver en stor mängd ljus. Fönsterblecket södra motstående är perfekt, eftersom det ger en bra mängd ljus men inte för mycket värme.

Hur man säljer orkidéer

•Repot din orkidé härrör i dekorativa eller färgglada krukor. Behållaren som sitter en orkidé är lika viktigt som utseendet på stammen själv. Använda en kvadrat, metall låda för en modern och samtida twist, eller en väderbitna terracotta kruka för en traditionell och elegant känsla.

•Sell din orkidéer till vänner, grannar och familj först. Detta gör att du kan få en känsla för marknaden och få feedback på presentationen, kundtjänst och den totala service.

•Sätt i ett meddelande eller registrera dig på framsidan av ditt hus reklam din orkidé härrör till salu. Detta kan vara ett bra sätt att locka intresse för din produkt. Du kan även annonsera i lokaltidningen.

•Attend lokala marknader och organisk grönsaksmarknaden i ditt område. Du kan ha ett stall på alla de regelbundna marknaderna i ditt område för att sälja din orkidéer. Du kan även skapa en webbplats med information om hur de odlas och hur du beställer dem.

Tips & varningar

  • Försök att tänka på en "unika försäljningsargument" till hjälp din stjälkar stå från mängden. Du kan välja att växa särskilt ovanliga sorter till exempel eller vara helt ekologiska (behållare och allt).
  • Det kan vara nödvändigt att ansöka om en licens om du installerar ditt hem som en plantskola. Fråga i din lokala företag presidiet att ta reda på vad du behöver.