Hur man odlar Rudraksha

Hur man odlar Rudraksha

Enligt den hinduiska traditionen tjäna rudraksha frön som heliga pärlor som ger sinnesfrid som sänker blodtrycket och kroppsvärmen. Varje frö har ett visst antal sektioner runt ett ihåligt centrum. Avsnitten mer ett frö har, desto mer heliga det är. Mala pärlor ofta funktionen rudraksha frön deras heliga rykte och bekvämt centrala hål. När färska, sitta rudraksha frön inne ljusa blå bär som ger trädet rudraksha namn "blå marmor träd." Rudraksha trädet är en subtropisk vintergröna med grov grå bark och breda glansiga blad. Även om det tar tid för rudraksha bära frukt, kan du växa en av dessa heliga träd i ditt hem. Bara ha tålamod och betala fröna massor av uppmärksamhet.

Instruktioner

•Ställ in din pott på dess flod bricka i ett varma, ljusa rum. Om möjligt, placera krukan i ett växthus. Om inte, hålla det inomhus i en temperatur-kontrollerad rum. Hålla temperaturen mellan 65 och 80 grader året runt.

•Täcka dräneringshålet i botten av krukan med en stor flod sten. Rudrakshas som fuktighet; de kommer att uppskatta massor av fukt i deras jord. Floden stenen fortfarande tillåter vissa avrinning, men behåller det mesta av vattnet i marken.

•Mix lika delar torv och krukväxtjord tillsammans. Mest planteringsjord jordar har ett neutralt pH medan evergreens, som rudraksha, vanligtvis gillar sur jord. Torv läggs syra och näringsämnen till marken. Fyll din pott med blandningen upp till ungefär 3 inches nedanför kanten.

•Dig ett hål ca 1 tum djupt i mitten av din potten. Droppa i en färsk rudraksha bär; Det bör vara klarblå. Täck försiktigt med jord. Vatten i marken tills det sipprar i översvämning facket. Töm den översvämning omedelbart. Vatten i marken om var tredje dag.

•Var patient. Det kan ta flera veckor till en månad innan du ser en spira. När din planta når ungefär 3 inches tall, dimma det dagligen med rumstemperatur vatten. Detta simulerar fuktighet och hjälper din rudraksha frodas.