Hur man odlar röda hallon växter

Hur man odlar röda hallon växter

Släktet Rubus innehåller tusentals liknande arter, varav många har det gemensamma namnet för hallon. Arter av hallon med största kommersiella betydelse i USA är Rubus idaeus eller Europeiska röda hallon. Privat trädgårdsmästare växa röda hallon främst för frukten, med spaljéer för att styra vinrankorna. Röda hallon sprids främst genom upprätt vinstockar, även känd som käppar.

Instruktioner

•Inköpt röda Hallonbuskar från en kommersiell plantskola. Att du får en sort som är härdig i ditt område.

•Välj en plantering webbplats i full sol för din röda Hallonbuskar. Dessa växter växer bäst i sandig lerjord, som ger bra dränering röda hallon kräver. Rensa plantering platsen för andra röda hallon växter i en 200-yard radie att minska spridningen av sjukdomen och oönskad pollinering.

•Lossa jorden i plantering platsen till åtminstone 3 inches med en rototiller. Lägga till torv i jorden som krävs för att sänka jord pH-värdet till mellan 5,6 och 6.2.

•Dig hål i plantering webbplatsen ungefär 3 inches djupt. Space hålen 2 fot isär och separata rader av minst 8 fot. Plantera käppar i hålen och täcka rötterna med jord.

•Stake en T-spaljé i slutet av varje rad med röda Hallonbuskar. Spaljéer bör vara ca 4 fot hög med kors armar ca 3,5 fot brett. Fäst en tråd mellan de två spaljéer på varje ände av det argt beväpnar.

•Använd ett lager av kompostmaterial 3 till 4 inches tjock. Vatten de röda hallon växterna med ett minst 1 tum vatten per vecka för att hålla jorden fuktig under vegetationsperioden.

•Ta bort svagare hallon käppar som de förökar sig för att behålla en koncentration av mer än 5 plantor per fot. Knyt käppar att en spaljé tråd med snöre när de växer lång nog.