Hur man odlar Plumosa

Plumosa fått sitt namn från dess fjäderlätt plume blommor som kommer i en mängd olika färger från gula och orange till rött och även lila. Torka och värmebeständiga, växer denna half-hardy årliga från 10 till 30 inches lång, beroende på dess sort. Den kan planteras massa i blomsterrabatter eller ensamma i behållare. Plumosa kommer att växa i USDA zon 2 till 9.

Instruktioner

• Välj platsen för plumosa. Den behöver väldränerad jord som har berikats med välruttnad gödsel eller kompost. Den trivs i full sol till halvskugga; oavsett läge, måste det vara varmt.

•Plant plumosa i en trädgård i slutet av våren. Förbered marken. Detta är viktigt för starka växter och stora blommor. Odla upp jorden och lägga till liberala mängder gödsel eller kompost. Gräva ett hål som är dubbelt så stor som jordklumpen. Försiktigt ta bort anläggningen från behållaren kom in och placera det i hålet. Fyll hålet med jord och packa försiktigt ta bort luftbubblor. Vatten att bosätta sig i jorden.

•Plant plumosa i behållare. Blanda en långsam frisättning gödselmedel med en multi-purpose kompost och fyll botten av behållaren. Försiktigt ta bort anläggningen från behållaren kom in och placera det i hålet. Fyll hålet med jord och packa försiktigt ta bort luftbubblor. Vatten att bosätta sig i jorden.

•Water regelbundet, men gör inte över vatten--våt kall jord eller kompost kan ruttna rötter. Feed plumosa en gång i månaden med flytande växtnäring.

•Titta på för plumosa att blomma från tidig sommar till början av hösten. Det kan användas som en snittblomma. Du kan också klippa några blommor och hänga dem upp och ner i en torr och luftig plats att använda i en torkade blomsterarrangemang. Ta bort växter efter första frost på hösten.

Tips & varningar

  • Kontrollera den garantin och politik för återvändande av plantskola, trädgårdsarbete centrum, katalog eller trädgårds hemsida du köpa växter. Vissa har ett ett års garanti och kräver att du har kvitto, sjöfart faktura eller transportetikett. Michigan lampa kommer att garanterar sina anläggningar för livet och ersätta växterna eller återbetala dina pengar så länge du trädgårdsskötsel.