Hur man odlar pioner i söder

Hur man odlar pioner i söder

Pioner är fantastiska blommor med deras stora prålig blomningar i olika nyanser av vitt, rött och rosa. Om de återvänder år efter år och kan sista upp till 50 år eller mer på samma plats. Även om de åtnjuter ett soligt läge med väldränerad jord, direkt sol kan innebära lite av ett problem i söder och har lett några att tro att pioner inte kan odlas i södra klimat. Med lite uppmärksamhet till plantering och ger lämpligt skydd från intensiv sommar sol, pioner kan odlas framgångsrikt i söder.

Instruktioner

•Välj ett område i halvskugga eller ett område som får skydd från den heta eftermiddagssolen. Även om pioner växer bra i full sol i nordliga klimat, är den heta eftermiddagssolen i södra klimat för starka för dem.

•Förbered jorden genom att gräva till ett djup av 6 till 8 inches. Ta bort stenar eller skräp från marken. Lägga till en shovelful av välruttnad kompost i hålet och blanda väl.

•Plant bare root pioner så ögat ligger 2 till 2 ½ inches under jord linjen. Täck med jord och fast ner med händerna. Täck inte kronan av anläggningen. Detta är ofta det största misstaget gjorde med växande pioner och kommer att orsaka anläggningen att ruttna.

•Water grundligt och upprepa när jorden blir torr. Pioner gillar fuktig jord men tål inte blöt jord. Pioner kan blomma första året, men de kan inte blommar förrän den andra säsongen. Ha tålamod och låta anläggningen för att etablera.

Tips & varningar

  • Undvik marktäckning pioner.