Hur man odlar pion frön

Lyxiga pioner är en gammaldags perenn favoritblomma. De skildrar en känsla av hem, av doftande eftermiddagar i skuggan av tidiga sommarens värme. De frodiga gröna skicka upp sina höga knoppar omfattas i myror är spännande att titta på när knopparna till synes explodera i en massiv bunt av kronbladen. Växande pioner från frö är en praxis som används av erfarna trädgårdsmästare för att få ursprungliga sorter att visa upp i sina trädgårdar. Du kan prova det, också; bara ge dig själv lite tid.

Instruktioner

•Collect utsäde knoppar som bildar när blommorna har bleknat och fallit bort stjälken, vanligtvis runt juli, beroende på blommande din sort. Placera dem i en papperspåse att torka i ett hörn av din friggebod eller garage för ungefär en månad. Vänta tills de har skrumpnade och torkade och ta bort fröna.

•Plant 3 eller 4 frön i liten 8-ounce växt behållare fylld med krukväxtjord. De bör vara ca 1/2 tum djup och ungefär en tum från varandra. Vatten marken väl och låt rinna av.

•SLIP hela potten i en plastpåse och nära det av för att bilda en växande fuktkammare. Ställ det åt sidan att växa i ca tre månader, under vilken tid rötterna kommer att växa. Runt December, placera hela påsen i en sval plats som ditt garage eller trädgård skjul där det stannar bara över fryspunkten för ytterligare tre månader.

•Bring växten ur sitt gömställe och ur plastpåsen när våren har kommit eller runt slutet av mars. Plantera den lilla lilla rootling i en skyddad del av din trädgård. Du bör se ett löv eller två skjuter upp under växtsäsongen, men inte mycket tillväxt.

•Mulch lilla pion växterna med några grunden blad eller hö i höst. Låt dem väder ut vintern och våren bör du se en växt dyker upp redo för blommande. Några är långsammare att växa än andra; så om man inte blomma, vänta bara--kommer i tid.

Tips & varningar

  • Spraya jorden innan plantering fröna med en liten fungicid.
  • Räkna inte med blommor att se ut som den överordnade blommor.