Hur man odlar Pachypodium ökenstjärna

Pachypodium ökenstjärna, allmänt känd som Madagaskar palm, är ett stort erigerad saftigt. Stammen växer 10 till 20 fot lång och är täckt med Taggar 2 till 3 inches lång. Bladverk växer från toppen, ser liknar en Palm tillväxtmönster. Desptie framträdanden och dess vedertagna namn, dock Pachypodium ökenstjärna inte är relaterad till palmerna. Det är en medlem av den stora familjen av växter kallas Oleanderväxter, eller dogbane. Plantera Pachypodium ökenstjärna som en förlaga buske i ett ökenlandskap. En frost-anbud växt, Pachypodium ökenstjärna är härdig endast i amerikanska jordbruksdepartementet växt härdighet zoner 10 och 11.

Instruktioner

•Plant Pachypodium ökenstjärna i full sol eller del skugga. Förbered plantering hålet innan du tar bort anläggningen från plantskolan potten. Gräv hålet en tredjedel igen lika bred som plantskola potten och till samma djup som potten.

•Wrap tidning runt taggig stammen på den plats där du tänker fatta det under omplantering. Använd tillräckligt tidningen för att förhindra vassa taggarna från att komma.

•Placera Pachypodium ökenstjärna växt på dess sida bredvid plantering hålet och arbeta försiktigt plantskola potten av jordklumpen. Hålla stammen i ena handen och arbeta potten med den andra.

•Roll jordklumpen i plantering hålet. Håll den pachypodium ökenstjärna rakt medan du återfyllning plantering hålet. Tryck på marken i rötterna och i eventuella luftfickor medan du arbetar.

•Stamp ner i marken efter plantering. Lägga en slang på en långsam DROPP över området plantering. Låt vattnet tills jorden är ordentligt fuktig så djupt som rötterna och plantering hål.

•Water en gång i veckan medan Pachypodium ökenstjärna har blad på den. När det sjunker dess blad, sluta vattna. Börja vattna när nya blad växa fram. Pachypodium ökenstjärna är en lövfällande planta som tappar sina blad säsongsvis.

Tips & varningar

  • Använd inte konstgödsel med Pachypodium ökenstjärna. De är onödiga och kommer bara stress anläggningen.
  • Pachypodium ökenstjärna har vassa törnen. Använd skyddskläder och glasögon när arbetar nära eller hantering av denna växt.