Hur man odlar örter inomhus för kontanter

Hur man odlar örter inomhus för kontanter

Många örter, såsom basilika, salvia, mejram, stevia och gräslök, kan växa inomhus om du erbjuder dem tillräckligt ljus och värme. Under vintern, din inomhus örtagård kan gynnas av ett uppsving under en ljusna, men en varm, solig fönsterbräda är ofta tillräckligt. Du kan sälja dina örter för kontanter på bondens marknad eller från ditt hem genom att låta potentiella kunder vet vad som finns varje vecka.

Instruktioner

•Välj populära terapeutiska eller kulinarisk örter, såsom basilika, salvia, körvel, lavendel, kattmynta eller gräslök, att sprida. Fylla på med material du behöver, till exempel torv krukor, krukväxtjord och Popsicle pinnar.

•Fyll torv krukor med krukväxtjord med sked eller liten spade. Placera krukorna i rader på en dränering-bricka. Vatten i jorden tills fuktig, men inte mätta den.

•Sprinkle ört frön ovanpå den fuktig jorden. Plantera om tre frön till en pott. Spridda färska jord över fröna bara täcka dem. Tryck ner lätt för att vara säker på att fröna göra god kontakt med jorden.

•Täcka krukor i plast wrap för att hålla dem fuktiga. Markera en Popsicle pinne med växttyp och datum det planterades. Använd en Popsicle pinne för varje rad av plantor.

•Håll krukor i ett soligt söderläge fönster i ett varmt rum tills fröna gro. Skina en ljusna på krukorna på natten, om nödvändigt, att ge dina frön minst 16 timmar av ljus varje dag. Låt inte rumstemperaturen sjunker under 60 grader F.

•Sell några plantor i deras torv krukor när de har vuxit en andra uppsättning blad. Hålla några örter att sälja som mogna växter. Flytta de mogna växterna till större krukor när de växer.

• Håll några örter tills de är redo att skörda. Skörda bladen att sälja färsk eller torkad. Paketet skördade örterna i små plastpåsar eller glasburkar med herb namn och datum det skördades.

•Advertise din ört växter online på webbplatser som Craigslist och Etsy. Bokföra flygblad med dina tillgängliga erbjudanden och ditt telefonnummer på grannskapet anslagstavlor. Sälja dina växter och torkade örter på bondens marknad. Lade en stor skylt framför ditt hus att låta förbipasserande vad örter som är tillgängliga den dagen.