Hur man odlar Okra i Oklahoma

Hur man odlar Okra i Oklahoma

Oklahomas vädret är perfekt för okra. Oklahoma har också okra-vänlig jord: Silt loam--den officiella statliga jorden--består av en miljon hektar i 33 län. Utmaningen för Oklahoma trädgårdsmästare är att veta när man ska plantera okra frön. Medan lufttemperaturen i maj är idealiskt, vara jord temperaturen tillräckligt varmt för okra fröna att gro, särskilt i den långsmala landområde. Det är därför okra är generellt den senaste gröda planterade i de flesta Oklahoma trädgårdar. Vänta tills jorden värms upp till 65 grader Fahrenheit och lufttemperaturen ligger fortfarande över 60 grader.

Instruktioner

•Soak okra frön över natten i en skål med vatten.

•Dig upp jorden i okra sängen till ett djup av 10 inches.

•Spread £ 1 av 10-10-10 gödningsmedel för varje 100 kvadratfot av okra säng. Blanda gödselmedlet in i topp 6 inches av jord och kratta jorden tills det är plan och slät.

•Tryck varje okra utsäde 1 tum djupt in i smutsa, 6 inches isär. Om du planterar i rader, space dem 3 feet apart. Tunna växterna till 2 fot ifrån varandra när de växer till 4 inches.

•Water de översta 3 inches av jord i okra säng och låt jorden torka medan fröna gror--inom 4 till 30 dagar efter plantering, beroende på luftens och markens temperatur i din del av Oklahoma. När de gro, vatten endast om vädret är varmt. När okra plantera blommor, vatten till ett djup av 10 inches, en gång i veckan.

•Fertilize okra växter med karbamid när de blommar. Gäller gödselmedlet som en topdressing, och vatten till ett djup av 6 inches efter ansökan. Agriculturists med Oklahoma State University föreslår att 1/4 pounds av urea per 1 000 kvadratfot av okra säng.

•Titta på okra växter nära när de blommar, som skida mogna snabbt i värmen i Oklahoma sommaren. Skuren skida från växten innan de når 4 inches i längd.