Hur man odlar Mimosa med bambu

Hur man odlar Mimosa med bambu

Mimosa är ett släkte i subtropiska vintergröna växter i familjen ärt. De kallas ofta av vardagligt namn som belyser de växter unika känslighet och fysiska svar på touch, som känslig växt eller skam växt. Bambu, också en sub tropiska, har en motsatt tillväxt form som är upprätt och rätlinjig med en mindre attraktiv närvaro på jord-linjen. Med låga och sprida vanan att mimosa har du en kontrast som är ett komplement till varje art när planteras som följeslagare. Båda är kraftfulla odlare och lätt kan kolonisera landskap så beskärning kommer att vara nödvändiga för att hålla de båda anläggningarna inom gränser och i en balans som är tilltalande för ögat.

Instruktioner

•Använd ungefär fem mimosa anläggningar för varje 200 kvadratfot av exponerade jorden vid basen av din bambu växter. Enligt University of Florida, bör detta många växter kolonisera och täcker området inom en säsong. Om du vill ha tätare täckning snabbare, använda några mer växter.

•Plant mimosa växterna mellanrum ungefär 2 fot från en annan och minst en fot ut från basen av bambu stå där marken är mindre tät med bambu rötter. Detta gör att en ganska snabb fylla utan att orsaka problematiska överbefolkning av rötter i marken när växterna sticka i och bildar en matta av lövverk.

•Täcka de kala områdena mellan den nya mimosa växter med ett tjockt lager av kompostmaterial. Detta kommer att hålla ogräs borta tills och mimosa växer i helt och också bidra till att hålla fukten i marken vilket är avgörande för transplantationerna.

•Water och mimosa växter djupt direkt efter plantering, så att roten massa och jorden runt varje anläggning är ordentligt våt.

Undertecknande markfuktighet noggrant som mimosa behöver ständigt och jämnt fuktig jord tills det är etablerad och tap rötter kan gå djupare i jorden för vatten. Mimosa kommer också att konkurrera med bambu för vatten så ger tillräckligt för att hålla både glad och fri från vissnesjuka.