Hur man odlar Milkweed (Asclepias) växter

Hur man odlar Milkweed (Asclepias) växter

Milkweeds är mestadels blommor som är anpassade för blomsterträdgården. Det finns olika typer av vilda milkweed växter i olika delar av landet. Några har hybridiseras för att vara ännu mer färgglad än i naturen. Här är lite information om hur man odlar Milkweed (Asclepias) växter.

Instruktioner

•Milkweeds är några av de mest fascinerande blommorna för trädgården eftersom de inte är bara vacker, men de är rådjur resistent och de är favorit locka föda för Monarch butterfly.

• En fantastisk milkweed som är hemma i fattiga, torr jord är Asclepias speciosa eller ' prålig Milkweed. Stora rosa och vita kluster av blommor är underbart doftande och betydande bladen är mjuka och fina att röra. Blommar i slutet av våren genom sensommaren, dessa anläggningar kommer att försvinna helt när de går till sova för vintern, bara att dyka upp igen tidigt på våren. Ge dessa Milkweeds sol till halvskugga och mycket väldränerad jord. De är perfekta för en torka-toleranta trädgård. Asclepias speciosa ska göra bra i zoner 4-10.

•Asclepias tuberosum är en briljant färgade Milkweed med sin röda och orange blomma kluster. Det finns också sorter med ren gul och tydligt rött. Liksom alla milkweeds har dessa färgglada växter en mjölkaktig vit sap som är giftiga om stora mängder äts. Växer den A. tuberosen i full sol i vanlig jord med god dränering i zon 4-9.

•En bonus med alla milkweeds finns stora frö fall som öppna för att släppa platt oval frön utrustade med silkeslen vit fallskärmar. Den mjuka, vita, fjuniga trådar kan ta frön för flyg långt bort från moderplantan. Barn älskar leker med fröställningar och tittar på färgglada Monarkfjärilen caterpillar som livnär sig på växterna. Om monarken larver kan visas att förstöra växten från tunga utfodring, återställa Milkweeds snabbt. Under tiden, moseys caterpillar av för att bygga dess guld och gröna lykta inuti som den kommer att ändra i härlig, välkända svart och orange Monarch butterfly.

• Det finns många fler sorter av vilda och trädgård Milkweeds. Försök Asclepias purpurescens, Asclepias fruticosa, Asclepias cancellata och Asclepias incarnata för bara en början. Det finns mer än 140 arter och det finns sannolikt infödda Milkweeds lokal till där du bor. Mer information om hur man odlar en Milkweed (Asclepius) blomma i trädgården, vänligen kontrollera resurserna nedan.