Hur man odlar kastanjeträd från nötter

Hur man odlar kastanjeträd från nötter

Nordamerika är hem till två inhemska arter av kastanjeträd: Amerikan kastanj (Castanea dentata) och hästkastanj (Aesculus glabra), som också kallas Ohio buckeye. Beroende på var du bor, kan du plantera kastanjer av antingen arter att producera nya träd. Faktiska plantering av nötter är ganska lätt, förutsatt att du spendera lite tid att välja en bra växande plats och att du ägna stor uppmärksamhet till vädret där du bor.

Instruktioner

•Gather kastanjer du vill plantera. Du kan skörda nötter av båda arter i höst.

•Consider de klimatförhållandena som råder där du bor. I områden där uppleva tunga Höstfrost och snöiga vintrar, kan du plantera kastanjerna omedelbart. Om du bor i ett varmare klimat (exempelvis Georgien eller Alabama) du kommer att behöva stratifiera (chill) kastanjerna i ungefärligt 40 dagar. Kall stratifiering initierar grobarhet processen inom nötter själva.

•Välj en lämplig växande plats att plantera kastanjerna. Båda arter föredrar fuktig väldränerad jord. Hästkastanjer föredrar humus-rika jord och växer bra i både soligt eller delvis skuggade områden. Amerikan kastanjen vilja gör bäst i höglänta jordar som dränera bättre och innehåller färre organiska näringsämnen. Det växer också bra i soliga och skuggiga områden.

•Kapa en skåra i marken med murslev. Skåran skall vara 1 till 2 inches djupt.

•Tryck på enskilda muttern i skåran tills den är även med på ytan av jorden.

•Täcka muttern med torkade blad. Tänk på att vilda kastanjeträd spira i detta samma sätt. Målet är att replikera som nära som möjligt naturligt sätt där nötter skulle spira.

•Vänta tills muttern börjar spira och en liten planta börjar växa. Vatten det litet trädet på en regelbunden basis.

Tips & varningar

  • Både den amerikanska kastanjen och hästkastanj växer mycket långsamt. Under det första året av tillväxt, kommer ett träd med antingen arter bara uppnå en höjd av ca 18 inches. Amerikanska kastanjer börjar med två till fem år, men hästkastanj inte blomma eller bär nötter för ca 20 år.
  • Chestnut blight decimerats infödda spänna av Amerikan kastanjen. USDA växter profil webbplatsen för arterna som visar den ursprungliga infödda sortiment av träden. Medan din Amerikan kastanj kommer att gro, bär nötter och växa till en höjd av omkring 30 fot, det kommer så småningom att duka till fördärv och kommer att kräva återplantering. Om du bor utanför den naturliga intervall Amerikan kastanj, såsom i Pacific Northwest, din kastanj kan så småningom växa till en "mäktig kastanj." Du kanske också vill besöka hemsida av The American kastanj Foundation för mer detaljerad information om försök att återställa Amerikan kastanjen till dess naturliga utbredningsområde. Hästkastanjer påverkas inte av fördärv.