Hur man odlar kärnfria Canadice växter

Canadice är amerikanska druva, känd vetenskapligt som Vitis labrusca kärnfria olika. Canadice röda druvor är redo för skörd i början av augusti, och deras vanligaste användningen är i sylt och gelé. Canadace druvor är härdiga i US Department of Agriculture zoner 5 till 8. Detta innebär att Canadice växer bäst i klimat där lägsta temperaturen året är mellan minus 20 grader och 20 grader Fahrenheit. Odlarna börjar vanligen Canadice druvor från sticklingar.

Instruktioner

•Plant Canadice druvor 8 fot ifrån varandra på en webbplats med full sol och bra dränering, till exempel en södra vetter mot sluttningen. Denna druva som växer bäst i djup lerjord, även om det tål ett utbud av jordtyper, så länge den har bra dränering. En sydsluttningen skyddar Canadice druvor från nordliga vindar och håller växterna ur en frost ficka. Lägga till kalk som behövs för att höja markens pH-värdet till mellan 5,0 och 6,0.

•Water Canadice druvor med 1 till 2 inches av vatten per vecka under växtsäsongen i våren och sommaren. Jorden bör vara fuktig på alla gånger under växtsäsongen för den bästa fruktproduktionen. Sluta kompletterande vattning när Canadice vinrankor dör till marken på hösten.

•Använd 1/2 pund för 10-10-10 gödselmedel till varje Canadice anläggning 1 vecka efter plantering dem. Sprida gödsel jämnt runt spridningen av anläggningen utan att få gödselmedlet närmare än 6 inches från dess stam. Gäller 1 pund av gödselmedel till varje anläggning en månad före sista förväntad frost på det andra året av tillväxt. Öka gödselmedel till 1.5 pounds per planta varje år därefter.

•Erect en vertikalt stöd som en spaljé för Canadice växter innan de börjar sitt andra år av tillväxt. Beskära några sjuka eller svaga vinstockar för att förbättra fruktproduktion. Knyt de återstående friska vinstockarna för att spaljé med flexibla snöre att undvika skärning vinrankorna.