Hur man odlar kål inomhus

Med en stor planter, bra krukväxtjord och en massa ljus, kan du odla kål inomhus. Välj typ av kål du föredrar från en mängd olika smaker och färger. Förutom att vara hälsosam och näringsrik, är kål en vackert Dekorativ växt. Fröna gro inom en vecka, och du kan skörda de flesta sorter i 6 till 8 veckor. Huvudkål växer bra i trädgården under sommarmånaderna eller som dekorativa bårder i höst.

Instruktioner

•Välj en stor planter att växa din kål i, minst 15 inches i diameter och 10 inches djupt. Se till att den har bra dränering och ett djupt vatten fack. Några prydnads kål kommer inte kräva sådan en stor planter. Läs och följ anvisningarna på paketen utsäde av kål du väljer.

 rad botten av planter med ett lager av grus för maximal dränering. Huvudkål föredrar en fuktig jord och bra dränering. Fyll planter med en näringsrik krukväxtjord utformad för att behålla fukt.

•Sätt in tre till fem kål frön i mitten av planter 1/2 tum djup och fördelade 3 till 5 inches isär. Vatten fröna direkt efter plantering. Placera planter under en ljusna eller i ett fönster som tar emot full sol under större delen av dagen.

•Håll fröna vattnade; de bör vara fuktig men inte drunkna. Kål bör gror inom 7 dagar. Efter 5-6 veckor, ta bort alla utom den hälsosammaste anläggningen. Du kan plantera extra utanför i trädgården om det är sommar eller flytta dem till andra stora krukor.

•Förvara din inomhus kål växter i ett rum med temperaturer mellan 70 och 80 grader. Vatten kål som jorden börjar torka. Gödsla växter en gång varje vecka med ett gödselmedel för kål. Skörda kål när center är tät och fast, eller hålla växterna så dekorativa tillbehör.

Tips & varningar

  • Huvudkål växer bra i närheten av örter och andra grönsaker.
  • Vattna inte över dina kål växter.