Hur man odlar juvel svart hallon växter

Svart hallon är en stora inhemska bär Funna i Carolinas och upp till New England. Juvelen är resultatet av flera rättegångar i en population av 104 plantor. Det introducerades 1954 och är fortfarande odlas idag som en topp producent och härdiga artist. Juvel svart hallon är härdiga till US Department of Agriculture zoner 4b till 8. Växterna producerar bär som är två till tre gånger storleken på vilda svart hallon. De är en tidig räntebärande hallon med en lång fruktbildningsbehållaren säsongen. Juvel svart hallon brambles är en bångstyrig växt som kan bli en trassliga mess och planteras bäst från huset i soligt läge.

Instruktioner

•Utföra testa en jord i soligt läge att kontrollera pH-värdet. Hallon föredrar pH 5,6 till 6,2. Om din jord är surare än så här kommer du att ändra smutsa med malen kalksten. Idealiskt bör berry sängen ändras ett år före plantering. Mix av kalksten paketet rekommenderar för kvadratiska footage och pH nivå.

•Spread 4 till 6 inches av kompost ute på sängkläder område en eller två veckor innan plantering bärbuskar. Tills det i till ett djup av 8 till 12 inches. Kratta sängen smidig och ta bort ogräs, stenar eller skräp. Lägga till ett balanserat gödselmedel--en 10-10-10 trädgård typ fungerar bra--uppgå till 25 lbs. per 1 000 kvadratfot. Minst en vecka innan plantering, till jorden igen.

•Dig hål i slutet av April eller början av maj som är dubbelt så bred som spridningen av rötterna till buskarna men precis så djupt som plantskola plantering. Space växterna 4 fötter apart i rader som är 8 till 12 fot apart. Sprida rötterna utåt. Tillbaka fyllning och komprimera jorden och vatten för att komprimera den.

•Kapa tillbaka käppar till 4 till 6 inches från marken. Hammare i 3 - till 4-fot höga insatser i vardera änden av rader av hallon och köra tråd från varje hörn hela vägen över. Detta utgör ett stöd för bären när de blir längre.

•Mulch runt basen av svart hallon plantorna. Lämna ett 1/2 tum utrymme gratis kompostmaterial direkt på stammen för att möjliggöra luftcirkulation och förhindra röta. Ge varje planta 1 eller 2 inches av vatten varje vecka. Ställ in en liten skål nära dem att hämta vatten och kolla hur mycket de får.

•Fertilize tidigt på våren med 20 lbs. 10-10-10 gödselmedel för varje 1 000 kvadratfot. Ta bort herrelösa käppar och rotskott som de visas. Ta bort de käppar som frukter året tidigast våren. För en höst gröda, avlägsna alla käppar tidigt på våren och låt en ny batch att växa under sommaren.