Hur man odlar Jalapeno växter inomhus

Ingenting kryddar matlagning som färsk jalapeno paprika. Köpa dem i butiken kan vara dyrt och besvärligt. Eftersom jalapeno peppar växter är ganska lätt att växa, varför inte lägga till några växter i ditt kök och njuta av färska paprika året runt?

Instruktioner

Hur man odlar Jalapeno växter inomhus

•Buy friska letar jalapeno växter i ditt hem och trädgård butik. Leta efter blad som är en rik grön i färgen, och att när klämmas försiktigt tenderar att fjädra tillbaka till livet. Undvika växter som verkar alltför torr eller som luktar möglig. Vara beredd att åter sänka din anläggning när du tar med den hem.

 rad längst ned i anläggningen potten med små stenar eller stenar. Detta ger gott om dränering för din jalapeno anläggning. För mycket fukt kommer att orsaka din anläggning att ruttna och kommer inte att ge någon paprika.

•Använd god jord i din jalapeno anläggning. Rika jordar är gjorda speciellt för plantor och blommor tillväxt. Näringsämnen i rika jord delas in i två kategorier; icke-mineral näringsämnen och mineraler näringsämnen. Icke-mineral näringsämne inkluderar väte, kol och syre. Mineraliska näringsämnen inkluderar kväve, fosfor, kalcium, magnesium, svavel, boron, koppar, järn, klorid, mangan, molybden och zink. Re pot din jalapeno anläggning med en mörk, näringsrika jord.

•Placera din jalapeno växt i ett fönster som tar emot minst ett par timmar av direkt solljus varje dag. Vatten din anläggning två till tre gånger per vecka.

•Överför din jalapeno plant till en större kruka när den når ungefär en fot i höjd. Fullständig odlade växter kan växa upp till två fot hög, så planera för detta för denna typ av tillväxt.

•Pluck bort alla torkade eller döda blad som behövs. Låt paprikan att mogna på plantan för optimal smak.

Tips & varningar

  • En gång i månaden unna din jalapeno anläggning en växt mat pinne. Placera den omkring en tum djupt in i mark och vatten som vanligt.