Hur man odlar indiska grönsaker

Hur man odlar indiska grönsaker

Indiska köket bygger på många grönsaker och örter odlas allmänt i nordamerikanska trädgårdar. Specialitet indiska grönsaksfrön för ätliga kalebasser, gawar och gård - långa bönor, tulsi (helig basilika) och mer finns tillgängliga online. Dessa annueller växer bäst där somrarna är långa och varma, så börja frön inomhus om din växtsäsongen är kort.

Instruktioner

• Starta frön för tulsi, bockhornsklöver, citrongräs, bhandhania (culantro), Chilipeppar och aubergine i Torvpelletar åtta veckor innan nätter i din i klimat zonplanerar reach ovan 50 grader F, när alla risken för frost är förbi. Starta frön för ätliga kalebasser, poona-kheera och dosakkai gurka, meloner, Amir pumpa, squash och Malabar spenat fyra veckor före sista frost.

•Soak platt torv pellets i en bricka med vatten i 20 minuter tills de absorberar vattnet och flåsa upp till 1 tum lång. Stoppa in ett frö i hålet i toppen av pelleten. Använd en penna för att flytta några av fuktig torv över frö så det är ca 1/8 tum djupt i pelleten. Placera brickorna i lysrör eller LED växa lampor så att ljuset är inte mer än 3 inches över pellets. Vatten pellets för att hålla dem fuktiga, men inte låta dem sitta i vatten. Höja lamporna när växterna växer, så att ljuset är alltid 2 till 3 inches ovanför översta bladen.

•Flytta plantor utomhus gradvis två veckor innan sist frost. Lägg dem i ett skuggat område för några timmar första dagen, sedan för längre perioder varje dag, flytta dem långsamt i full sol. Ta in dem på natten för den första veckan. Beroende på klimat, att få dem vana vid att sol och vind tar en till två veckor.

•Plant din börjar i den soligaste delen av din trädgård; minst sex timmar i direkt sol, företrädesvis är från södra eller västra, bäst för värmeälskande indiska grönsaker. Gräva gödsel eller kompost, eller båda, till trädplantering området till ett djup av 12 inches med en trädgård gaffel. Strö vegetabiliska gödselmedel (N-P-K 4-4-4 eller liknande) över området och blanda den i till ett djup av 4 inches.

•Plant frön för koriander, röd ängssyra, gangiaval spela (portlak), okra (blöt okra frön i vatten över natten) och bönor direkt i trädgården när du planterar din transplantationer. Utsäde paket kommer att berätta hur djup och hur långt ifrån varandra att plantera.

•Water frön och plantor med en ljus men grundlig spray från slangen, eller med en vattning kan. Hålla dem fuktiga. Ge dem en tum vatten varje vecka när de är 3 inches tall. Vatten regelbundet genom den växande säsong, speciellt när de producerar. Dra ogräs så snart du ser dem.