Hur man odlar hortensia i krukor

Hur man odlar hortensia i krukor

Hortensia (Hydrangea spp.) är en stor familj av blommande växter som odlas för sina prålig huvuden av blommor bestående av små buketter. Lövfällande buskar och vinstockar Blom i vitt och olika nyanser av rosa, rött eller blått under hela sommaren och långt in i hösten. Det är enkelt att odla växter i behållare för placering på däck och uteplatser. Hortensia har en snabb tillväxt och trivs bäst i områden i halvskugga. Att minska antalet stjälkar på växterna leder till mer produktiva blommande.

Instruktioner

•Procure en 15 - till 25-gallon potten i att växa en 1-gallon-storlek hortensia växten. Se till att det finns tillräcklig dräneringshål vid basen av potten.

•Fyll potten halvvägs med en bark-baserade, soilless kompost. Du kan köpa detta på något trädgårdsarbete center.

•SLIP växten ur behållaren och in i potten. Centrera den i jorden och se till att att toppen av plantan är nivå med grytan rim eller 1 tum nedanför. Fyll krukan till dess topp.

•Water anläggningen väl och placera krukan i ett område med halvskugga. Låt inte odlingssubstrat bli alltför blöt, som konsekvent våt odlingsförhållanden kommer att leda till root rot sjukdom.

•Använd en balanserad, långsam frisättning gödselmedel efter plantering och sedan varje år under våren.

•Sätt tillbaka jorden i behållaren varje tre år för att säkerställa god tillväxt. Flytta växter till verandor, garaget eller ett växthus att ge adekvat vinterskydd i områden med hårda vintrar.

Tips & varningar

  • Container-odlade hortensior får ofta för lite till för mycket vatten och ljus. Växterna är också benägna att få över befruktas. Hortensia växer i behållare behöver lika mycket vatten och gödningsmedel som de som odlas i marken. Undvik att placera behållaren odlade växter för nära varandra, som detta leder till dålig luftcirkulation, främja bladverk störningar och skadedjursangrepp.