Hur man odlar Hibiscus för te hemma

Hur man odlar Hibiscus för te hemma

Djupa röda hibiskus te är tillverkad av en infusion av hibiscus blomma foderblad och är hög i vitamin C, bland andra vitaminer och mineraler, och är naturligtvis en mild urindrivande. Det dricks över hela världen antingen varmt eller kallt och vissa föredrar att lägga till kryddor och söta syrliga smaken med socker. För att göra din egen hibiskus te från början, måste du först att odla blommor. Här är hur man odlar hibiscus och torka ut delarna av blommorna du kommer att behöva göra te.

Instruktioner

•Välj typ av hibiscus blommor du vill växa. Det finns mer än 200 kända arter av hibiskus blommor i världen men de arter som oftast används för te är Hibiskussabdariffa. Förvärva frön från en plantskola eller utsäde distributör. Ekologiskt utsäde är att föredra.

•Plant frön någon gång mellan mitten av maj och början av juni. Det är bäst att starta dem i barnkammaren sängar eller väldränerad behållare i en skyddad växa rum om du bor i ett kallare klimat. Om du bor i ett varmt klimat kan du starta rätt frön i marken. Dessa blommor gillar varma, fuktiga klimat och inte kommer att överleva en frost. I Julia F. Mortons bok "Frukter av varmare klimat" föreslår hon att blommorna blommar bäst i temperaturer från-60 till 90 grader Fahrenheit.

•Water frön regelbundet om du bor i en region som får lite regn, men inte översvämma dem, helt enkelt hålla dem fuktiga i alla tider. Om du har börjat fröna i barnkammaren behållare kan du transplantera dem till en utomhus säng när de är ca 4 inches tall.

Undertecknande dina växter så att du kan plocka calyces (foderblad) vid rätt tidpunkt. De kan ta från 3 till 5 månader att mogna för plockningen beroende på klimat.

•Välj varje blomfoder, som kommer att torkas för att göra te, när de är mogna. En calyx eller yttre gäng blad skydda knoppen av blomman ser ljusa och glänsande när du är redo. Dessa visas stora och redo efter själva blomman har fallit bort. Du bör kunna bara Snäpp loss de som är redo. Nära botten av anläggningen kommer troligen blir klar först.

•Wash plockade calyces och torka dem i solen eller i en dehydrator.

•Placera en handfull torkade hibiscus bitarna i en siden påse och plats i en mugg. Häll kokande vatten över den och låt brant flera minuter. Tillsätt socker om du gillar och dricka varmt eller kallt.