Hur man odlar härdiga Hibiscus

Hur man odlar härdiga Hibiscus

Den härdiga hibiscus (Hibiscus moscheutos), brukar kallas rose mallow eller träsket mallow, är infödda amerikansk sydost. Anläggningen står emot många skadedjur och sjukdomar, och kan överleva temperaturer från minus 25 grader Fahrenheit till över 100 F - US Department of Agriculture plantering zoner 3 till 8. I de flesta sorter, härdiga hibiscus bladen är brett triangulära och blommorna är allmänt enda. Blomma färger härdiga hibiscus varierar från nyanser av rött, rosa eller lila till vita. Dessa härdiga perenner göra utmärkt massangrepp planteringar eller blommande gränser för en tropisk syn för din trädgård eller veranda.

Instruktioner

•Kontrollera växt etiketten för ett Latinskt namn och zon härdighet så du inte har en tropisk hibiskus. Frön kan sås ca två månader innan din sista frost i frö-start brickor. Fröna är långsam att gro, tar ungefär två veckor. Jord för frö gro måste hållas ständigt fuktiga och varma. Fröplantorna utomhus efter din sista frost datumet har passerats.

•Tydligt ett full-sön läge med fuktig jord för din härdiga hibiscus. Näst bästa området är partiskt-nyans med minst sex timmar sol per dag. Anläggningen är inte kräsen om jordtyp som marken hålls välbevattnat. Härdiga hibiscus gör också bra i regniga och sumpigt trädgårdar. Härdiga hibiscus är attraktivt för fjärilar, bin, andra små färgglada insekter och kolibrier. Plantera härdiga hibiscus bredvid en damm, om våtmarker och gränser för en presentation av blom och färger under sommaren.

•Dig torv och kompost till din klarerade plantering läge, fungerar det i väl, att öka markens surhetsgrad och fertilitet. Gräva ett hål större som roten bollen av hibiskus, med en liten spackel. Sätta transplantat i marken efter sista frost. Vatten i brunnen.

•Pinch av ändarna av stjälkar med ditt finger eller liknande klippverktyg som växten växer tidigt under växtsäsongen. Klämmande uppmuntrar fylligare växter med mer Blom. Härdiga hibiscus blomma i midsommar. Beroende på sort planterade, kan härdiga hibiscus växa från 2 till 8 fot lång, med en liknande diameter.

•Kapa växten av vid sin bas med sekatörer på vintern. Högen ett lager av kompostmaterial upp till en fot djupt för att hålla marken från att frysa runt rotsystemet om du bor i en region som frost. Anläggningen förnyas från rötterna på våren.

Tips & varningar

  • Anläggningen kräver inte gödselmedel om odlas i relativt god jord.
  • Växten växer från frö lätt och kan själv sår.
  • Förökning kan även Division.
  • Härdiga hibiscus är sent att dyka upp under våren--vänta innan du tar bort en växt som du tror inte kan ha gjort det genom vintern.