Hur man odlar gurkmeja

Hur man odlar gurkmeja

Gurkmeja är en medlem av ingefära familjen som är southeast Asien. Dess ursprung är i fuktiga, varma klimat, så växer gurkmeja i en annan typ av klimatet kommer att visa sig vara svårt. Men, om du bor i varma miljöer, såsom i de södra delarna av USA, eller har tillgång till ett växthus som kan imitera dess idealiska klimatförhållanden, växande gurkmeja kan ge ett välkommet tillskott till någon kock kök.

Instruktioner

•Inköpt färsk gurkmeja rötter. Rötterna finns i asiatiska livsmedelsaffärer eller kan köpas online från plantskolor.

•Plant gurkmeja rötter i avrunna, varm jord under senvåren ca 5-7 cm djup. Om plantering utomhus snarare än i ett växthus, plantera rötterna i direkt solljus. Gurkmeja växter växa minst 4 fot hög, så ta hänsyn till en fullvuxen planta när du väljer en plats.

•Water i jorden där gurkmeja rötter planterades, att hålla den fuktig. Dock inte Tillåt vatten att stagnera ovan rötterna, och om plantering i ett växthus, se till att vattnet kan rinna ur jorden. I ungefär två månader, kommer att skott visas.

•Harvest gurkmeja växter ca 8 till 10 månader efter de planteras. Blad och stjälkar blir torra när de är redo att skördas. För att skörda, börja först genom att ta bort bladen.

•Dig gurkmeja växten, inklusive dess rötter, ur marken med en hand spade och torka bort all smuts fastnar till växten. Om smutsen är fortfarande synliga, doppa den gurkmeja i vatten tills smuts bryter bort. Att gurkmeja att luften torr.

•Lagra eventuella överskott gurkmeja rötter på en sval plats utan fukt närvarande. Eventuella överblivna klumpar kan planteras för att producera ytterligare gurkmeja växter under nästa säsong.