Hur man odlar grönsaker i Denver, Colorado

Hur man odlar grönsaker i Denver, Colorado

Denver, Colorado är känt för snö, hög höjd och bergiga läge. Odla grönsaker i Denver är ungefär som att odla grönsaker i någon annan del av världen, men trädgårdsmästare har att göra några överväganden för kortare växtsäsong (157 dagar), kalla vintrar och potentiellt djupa snön som förekommer i och omkring staden. Senvåren frost uppstår oftast runt 30 April, först nedgången frost runt 4 oktober.

Instruktioner

•Vänta tills April att plantera semihardy grönsaksodlingar som morötter, grönkål, potatis, mangold och rödbetor.

•Plant varm-säsong grönsaker som majs, bönor och sommar squash i mitten av maj.

•Lägg till tomater, paprikor, pumpor och aubergine till köksträdgård i slutet av maj.

•Känn trädgård villkor för att bestämma den bästa plantering områden för specifika grönsaker. Gå in i trädgården tidigt på morgonen, efter soluppgången, och köra trä stakes i marken var kanterna på skuggor falla i trädgård sängar. Insats i kanterna på skuggorna igen på eftermiddagen. Öppen, nonstaked områden kommer att avslöja sängar som får minst 6 timmars sol om dagen - det är där växter som kräver fullt solljus bör planteras.

Obs platsen för närbelägna träd. Underjordiska rötter kan hämma tillväxten av trädgård grönsaker, särskilt roten växter som morötter och tomater. Plantera inte grönsaker nära områden där trädrötter kan påverka tillväxten.

Obs naturliga jorden dränering i planerad trädgård områden genom att kontrollera de trädgård sängar efter regn. Om stående vatten återstår i trädgården längre än 8 timmar, kommer att du behöva lägga till jord i trädgården för att skapa upphöjda bäddar som kommer att tömma lämpligare.

•Lägg till sand för tung lerjord, gemensamma framför allt regioner i Denver. Lägg till 50 till 80 procent av sand lera-tung trädgårdsjord att skapa en blandning som ger bättre dränering för växter.

•Lägg till 3 till 4 inches av rika, organisk kompost till marken tidigt på våren, före plantering och odla marken på 18 inches djup.

•Water växter som behövs under torrperioder, om det behövs. För de flesta grödor, under normala väderleksförhållanden Denver är ytterligare vattna inte nödvändigt. Genomsnittlig nederbörd i Denver är mellan 1 och 3 inches per månad från mars till September. resten av året, är nederbörden mindre än 1 tum per månad.

•Winterize trädgården innan först faller frost anländer i oktober. Ta bort alla döda växter från trädgården, gräva upp några lökar du hoppas att återplantera och täcka jorden med 3 till 4 inches av kompost för att berika marken innan vintern närmar sig. Lägga till 4 till 8 inches av ekologisk marktäckning trädgård sängar som fortfarande bär växter, för att ge isolerande värme som kommer att skydda dem från kall.

Tips & varningar

  • Bli inte rädd att plantera sun-älskande växter i en Denver trädgård. Under en viss månad är genomsnittliga sunshine för staden över 60 procent.