Hur man odlar gräs Under en kortlek

En hög däck ger en fin utsikt i många fall, men det kan också orsaka problem på marknivå. Skuggan av däck kan göra gräs växer svårt på grund av brist på solljus genom dagen. Med rätt typ av gräsfrö är det dock möjligt att åtgärda denna situation och har trevlig, frodiga gräset under däck.

Instruktioner

•Välj rätt frön för ett skuggat område. Vissa gräs växer inte bra i skuggan, medan andra gör. Välj ett frö som föredrar att undvika den intensiva hettan från solen, som svingel och råg. En blandning av flera sorter som skugga anses vara det bästa alternativet, så att du har en bättre chans att totala tillväxt och överlevnad av gräset.

•Till smutsa under däck. Skjut rorkulten i rader över marken för att bryta upp smutsen. Om marken inte är bra dränering, lägga till 3 eller 4 inches av kompost och matjord, och tills det till ett djup av 6 inches. Om marken är rik, till ett par inches ner. Kratta jorden smidig när du är klar.

•Cast utsäde för hand under däck. Det är ett litet utrymme, och det finns ingen anledning att dra ut en frö spridare. Du om 16 eller så frön per kvadrattum, tillräckligt för att täcka jorden, men inte överlappar varandra.

•Rake marken försiktigt att blanda fröna med jord nära toppen.

•Scatter en ljus lager hö över toppen av jorden att hålla frön och jord från tvätta bort i bevattning eller regn.

•Water jord till ett djup av 2 eller 3 inches. Vatten varannan dag tills gräset börjar växa, sedan vatten en gång varje vecka till 10 dagar. Det nya gräset behöver inte så mycket vatten som resten av gräsmattan, eftersom det är skuggade mest av dagen.